Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Demokratska stranka Srbije (DSS) premijera Vojislava Koštunice odlučila je da na predsjedničkim izborima 20. siječnja podrži Velimira Ilića, predsjednika Nove Srbije i aktualnog ministra za infrastrukturu.


To znači da je sadašnji predsjednik i predsjednički kandidat Boris Tadić ostao bez očekivane potpore unatoč tome što njegova Demokratska stranka i DSS sada sudjeluju u koalicijskoj vladi premijera Koštunice.

Vezani članci Slika nije dostupna Rumunji glasuju u drugom krugu predsjedničkih izbora Slika nije dostupna Todorić pobijedio recesiju, radnicima povećava prava

U priopćenju DSS-a navodi se da je Nova Srbija njegov najbliži koalicijski partner i da je stoga i "najprirodnija odluka da DSS podrži Ilića na predsjedničkim izborima".

Na izborima će sudjelovati, osim Ilića, još osam kandidata,
aktualni predsjednik Srbije Boris Tadić, zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić, predsjednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović, nekadašnji bliski suradnik Slobodana Miloševića i potpredsjednik Skupštine Srbije iz Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić, supruga odbjeglog srbijanskog tajkuna Bogoljuba Karića Milanka Karić, zastupnik mađarske nacionalne manjine u parlamentu Ištvan Pastor, te Marijan Rističević iz Narodne seljačke stranke i Jugoslav Dobričanin iz Reformističke stranke iz Niša.

Ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da će u drugi krug, koji bi se trebao održati 3. veljače, gotovo sigurno ući radikal Nikolić i aktualni predsjednik Tadić.

Iz Tadićeva ureda je priopćeno da se on neće baviti time kako se opredjeljuju političari i stranke i da vjeruje da će građani ponovno podržati europski put Srbije za koji se on zauzima.

 Radikalski kandidat Tomislav Nikolić kazao je novinarima da bi bilo "prirodno" da je DSS podržala njega, te da je svojom odlukom o potpori Velimiru Iliću ta stranka pokazala da ne želi Borisa Tadića za predsjednika.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju