Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Glasuje 18 milijuna ljudi

Rumunji glasuju u drugom krugu predsjedničkih izbora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više od 18 milijuna Rumunja počelo je glasati u drugom krugu predsjedničkih izbora koji se održava u prilikama gospodarske i političke krize nakon pada vlade sredinom listopada.

Birališta su otvorena u 7.00 sati po mjesnom vremenu (6.00 po srednjoeuropskom), a zatvaraju u 21.00 sat (20.00). Birači odlučuju između sadašnjeg predsjednika Traiana Basescua, bivšeg mornaričkog časnika koji je u prvom krugu dobio 32,44 posto glasova, i sadašnjeg socijaldemokratskog predsjednika senata Mircee Geoane (PSD, oporba), bivšeg diplomata koji je osvojio 31,15 posto.

Pročitajte i ovo NATO Ciljevi su u Ukrajini NATO: "Pad ruskog drona u Rumunjskoj nije namjerni napad" Rumunjska policija, ilustracija POTRAGA ZA TIJELOM Strava u Rumunjskoj: Pronašli izgrizenu ruku kraj rijeke, doznali da je riječ o ubojici

>> Mrtva trka nakon prvog kruga izbora u Rumunjskoj

Potonji ima više izgleda pošto se udružio s liberalima (PNL, oporba), trećom političkom snagom u zemlji, tri dana nakon prvog kruga održanog 22. studenoga. Po anketi objavljenoj ovog tjedna Geoanu podupire 54 posto birača, odnosno osam posto više nego dosadašnjeg predsjednika države. Za razliku od Basescua koji najavljuje masovna otpuštanja i reforme koje traži MMF, Geoana zagovara socijalnu politiku i pomoć najsiromašnijima. (Hina)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene