Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve na jednom mjestu

RUSKI BORBENI ODGOVOR Naoružanje impresivno kao i sam zrakoplov

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski borbeni zrakoplov 5. generacija, T-50, impresivan je stroj, a njegovo naoružanje, jednako je impresivno kao i sam zrakoplov.

Ruski dizajner Anton Egorov napravio je vrlo zanimljivu i informativnu infografiku, koja prikazuje ruski T-50 zrakoplov i svo njegovo naoružanje na jednom mjestu, a možete je vidjeti priloženu u tekstu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 9 veličanstvenih Ovo su najmodernije, najubojitije i najtajnije letjelice današnjice

T-50 je ruski odgovor američkom F-35 i kineskom J-20 zrakoplovu. Rusi svoj najnoviji borbeni zrakoplov zamišljaju kao lovca koji može napasti s velikih udaljenosti, pametno označiti mete na tlu i uništiti neprijateljske zrakoplove, dok ga pritom štiti stealth tehnologija.

Detaljne specifikacije T-50 ipak treba uzeti s mjerom opreza, jer nisu potpune i podložne promjenama, a isto tako ne postoji jamstvo da će T-50 biti borbeno spreman prije 2018. godine, piše Business Insider.

Drugo, kao i F-35, i T-50 ima razvojnih problema, koji bi mogli utjecati na sposobnosti tog zrakoplova i naoružanja koje nosi. Primjerice, postoje problemi s motorima zrakoplova te problem oblika zrakoplova, koji na radaru ispada veći od planiranog.

Rusija planira kupiti 12 zrakoplova T-50, što je samo dio od originalne narudžbe od 52 zrakoplova. Razlog tome su rastući troškovi, problemi na samom zrakoplovu i stanje u kojem se ruska ekonomija trenutno nalazi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene