Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sastanak G-20

Svjetska politička elita u susjedstvu: Razgovarat će o klimi, čuvat ih tisuće policajaca

Svjetska politička elita stiže u hrvatsko susjedstvo uoči sutrašnjeg početka sastanka skupine G-20 u Rimu. Tisuće dodatnih talijanskih policajaca i stotine vojnika pazit će na sigurnost na ulicama.

Rano jutros u Rim je sletio američki predsjednik Joe Biden. Na sastanak G-20 ipak neće doći ruski predsjednik Vladimir Putin i kineski predsjednik Xi Jinping. Očekuje se da će se najviše razgovarati o klimatskim promjenama, ali i o pandemiji, odnosno kako pomoći zemljama u razvoju da dođu do većeg broja cjepiva. To su od njih performansom u središtu Rima zatražile i nevladine organizacije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Glas građana Što mislite u vrućinama u travnju? Pogledajte kako ste glasali u Dnevniku Nove TV Slika nije dostupna Klimatska obećanja Plenković na samitu o klimatskim promjenama: ''Zaštitit ćemo 30 posto Jadranskog mora i zasaditi milijun stabala godišnje''

"Do danas svega 2,8 posto stanovništva u zemljama s niskim prihodima ima pristup cjepivima. Zato je danas važno zatražiti lidere G20 da raspodijele viškove cjepiva, da podijele tehnologiju i znanje kako bi cijeli svijet imao pristup cjepivima", kazala je Francesca Loffari iz Amnesty Internationala.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene