Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Supruga još traže

Svijet šokirao slučaj mučenja 15-godišnja Afganistanke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjetska javnost zgrožena je slučajem zlostavljanja 15-godišnje Afganistanke. Brutalno ju je mučio njezin dvostruko stariji suprug.

15-godišnja Sahar Gul u bolnicu je dovedena prije nekoliko dana u teškom fizičkom i psihičkom stanju. Zaključavana je u podrumu, izgladnjivana i zlostavljana. Policija tvrdi da su joj čupani nokti i kosa, pa čak i komadi mesa. Za dvostruko starijeg supruga udala se prije više od pola godine. Nakon što je nisu vidjeli nekoliko mjeseci roditelji su slučaj prijavili policiji.

Pročitajte i ovo Obilna kiša u Afganistanu izvanredno stanje Raste broj stradalih nakon obilnih kiša i nevremena: Zbog sukoba i loše infrastrukture, dvije zemlje teško se s time nose Slika nije dostupna VIŠE PUTA JE ZLOSTAVLJAO Užas u Ogulinu: 59-godišnjak pokušao zadaviti suprugu, spasio je prolaznik

>> Pretukli snahu (15), iščupali joj nokte i 5 mjeseci je držali zaključanu u WC-u!

'Udanu 15-godišnjakinju proteklih 5 mjeseci mučila je njezina rodbina. Primili smo dojavu o slučaju i vrlo brzo policija je krenula u akciju i spasila tinejdžericu čije zdravlje nije dobro. Podvrgnuta je bolničkom tretmanu', kazao je Ahmad Zia Kargar, glavni istražitelj policije u Baghlanu.

Sahar se dobro oporavlja. Liječenje će nastaviti u Indiji. Navodno je zlostavljana jer nije htjela pristati na prostituciju. Policija je privela roditelje i sestru njezinog supruga. On je još u bijegu. Za hvatanje supruga i ostalih odgovornih za zlostavljanje formirana je posebna desetočlana policijska postrojba. Nakon niza medijski praćenih slučajeva zlostavljanja, afganistanska je vlada izložena snažnom pritisku da oštro djeluje.

'One koji su bili uključeni u nasilje prema tinejdžerici afganistanska vlada mora optužiti kako bi drugi naučili lekciju', kazala je Suraya Dalil, afganistanska ministrica zdravstva.

Prema afganistanskim zakonima udaja je dopuštena sa 16 godina, međutim gotovo pola Afganistanki u brak stupa i ranije. Aktivisti za zaštitu ljudskih prava upozoravaju da su žene diljem Afganistana i dalje suočene s nasiljem kod kuće. Broj prijavljenih slučajeva zlostavljanja je u porastu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene