Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uspostavili kontakt s Pjongjangom

Švicarska ponudila posredovanje sa Sjevernom Korejom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švicarska se ponudila da posreduje u odnosima sa Sjevernom Korejom u jeku rasta napetosti na Korejskom poluotoku i prijetnji ratom, objavljeno je u nedjelju.

Švicarsko ministarstvo vanjskih poslova nedavno je uspostavilo kontakt sa sjevernokorejskim vlastima, rekla je glasnogovornica ministarstva, ali je dodala da trenutno ne postoje nikakvi planovi za razgovore.

Pročitajte i ovo Nosač zrakoplova Theodore Roosevelt Nakon novih prijetnji Što rade američki nosač zrakoplova, razarači i azijski ratni brodovi u spornom moru? Ilustracija Sve napetije Zabrinjavajuća poruka: "Vrijeme je da budemo spremni za rat, više nego ikada prije"

>> SAD odgodio testiranje interkontinentalne rakete kako bi izbjegli 'pogrešan dojam'

"Švicarska je spremna pridonijeti smanjenju napetosti na Korejskom poluotoku i u uvijek je spremna pomoći u pronalaženju rješenja, ako to sve strane žele", kazala je Reutersu glasnogovornica ministarstva.

Neutralna Švicarska često posreduje u međunarodnim sukobima ili ugošćuje mirovne razgovore. Posljednjih godina Švicarska je pomogla u postizanju dogovora o rješenju dugog prijepora između Armenije i Turske i bila domaćinom mirovnih pregovora o rješevanju konflikata u Sudanu, Kolumbiji, Šri Lanki i Nepalu.

Sjevernokorejski lider Kim Jong-un, kako se pretpostavlja, nekoliko se godina kao mladić pod pseudonimom školovao u Švicarskoj. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene