Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sporazum bez presedana

Švicarska banka američkim poreznicima daje imena klijenata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sporazum između SAD-a i švicarske banke UBS, koja omogućuje američkim vlastima pristup podacima blizu 4.500 američkih klijenata te švicarske banke, 'bez presedana' je i predstavlja 'ključni moment' protiv utaje poreza, objavila je'američka porezna uprava.

'Zahvaljujući švicarskoj vladi SAD je postigao 'sporazum bez presedana' koji obilježava glavnu etapu u naporima IRS-a da podigne veo s bankarske tajne', kazao je Douglas Shulman, povjerenik IRS-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija U subotu Umirovljenici traže 13. mirovinu: O njihovu zahtjevu glasat će se na referendumu, hoće li tim putem i Hrvatska? Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi

>> Švicarska odlučila oslabiti bankovnu tajnu

'Taj sporazum šalje poruku: 'IRS goni i nastavit će goniti bez predaha po cijelom svijetu one koji izbjegavaju plaćanje poreza, bez obzira na bankarsku instituciju koja ih štiti', dodao je Shulman. Prema odredbama sporazuma potpisanog danas u Washingtonu, UBS mora predati američkoj poreznoj upravi imena 4.450 svojih klijenata osumnjičenih za utaju poreza. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene