Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Švicarski birači u nedjelju su na referendumima uvjerljivom većinom odbacili inicijative o poreznim olakšicama za obitelji i uvođenju energetskog poreza, pokazuju rezultati iz svih kantona.


Inicijativu Zelenih liberala za uvođenjem poreza na neobnovljive vrste energije, koja bi, između ostalog, povisila cijenu benzina na oko 5 švicarskih franaka (36 kuna), birači su odbacili gotovo jednoglasno, s oko 90 posto glasova protiv.

Teški uvjeti života: Vladine mjere ne idu im na ruku

Vezani članci Nicola Sturgeon Kuha u Velikoj Britaniji, škotska premijerka oštro poručila: "Škotska se želi vratiti u Europsku uniju kao samostalna država" Semir treći put traži dom Semirovu kuću u Kostajnici 2018. do temelja je srušio odron. Sad mu je potres potpuno uništio stan: "Snagu mi daju samo djeca. Jedino oni me još drže na životu"

Drugom inicijativom, koju je predložila Kršćansko-demokratska stranka PDC, željelo se osloboditi obitelji koje primaju naknadu od države plaćanja poreza na ta primanja. Unatoč prvim pozitivnim reakcijama na tu inicijativu, s vremenom joj je potpora padala pa je na referendumu odbačena sa 60 do 70 posto glasova protiv. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook