Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ubila je znatiželja - doslovno

Na poznatoj karipskoj plaži stradala turistkinja: "To je vrlo, vrlo opasno. Bilo je ozljeda, ali ovo je prva smrt"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
57-godišnja turistkinja iz Novog Zelanda smrtno je stradala na poznatoj plaži Maho na nizozemskoj strani karipskog otoka Sveti Martin nakon što se previše približila avionu koji je netom poletio iz obližnje zračne luke koja se nalazi tik uz plažu.

Sveti Martin karipski je otok koji je upravno podijeljen između Francuske i Nizozemske, a plaža Maho na nizozemskoj strani otoka ima jednu "atrakciju" kojom se ne može pohvaliti niti jedna druga.

Pročitajte i ovo Ilustracija problemi na pisti Boeing ostao bez kotača netom prije polijetanja, putnike morali ukrcati na zamjenski let Ilustracija prisilno slijetanje Drama na nebu: Boeing poletio pa uočili pukotinu na prozoru!

Naime, 200-tinjak metara široka plaža nalazi se tik uz pistu za slijetanje zračne luke Princess Juliana pa kupači na Maho Beachu najčešće imaju što prepričavati kad se vrate s odmora, primjerice kako iz blizine zvuči Boing od 250 tona, kako brzinski uloviti ručnik nakon što avion sleti ili poleti, kako očistiti oči od pijeska i slične dogodovštine...

No ovog se puta dogodila tragedija. U srijedu je 57-godišnja turistkinja iz Novog Zelanda smrtno stradala nakon što se previše približila avionu koji je netom poletio iz zračne luke tik uz plažu. Prema pisanju lokalnih medija, bila je naslonjena na ogradu koja dijeli plažu od piste jer je željela vidjeti polijetanje izbliza, no eksplozija u aviomotoru odbacila ju je u zid.

Glasnogovornik policije Ricardo Henson izjavio je kako je žena nakon nesreće prevezena u bolnicu gdje je i proglašena mrtvom. Dodao je i kako turisti često ignoriraju znakove upozorenja da se drže podalje od ograde koja je udaljena tek 60-ak metara od plaže.  

"Mnogi dolaze upravo zbog te atrakcije i tijekom godina mnogi su i ozlijeđeni, ali nažalost netko je ovaj put izgubio život", kazao je Henson za AP. "To je vrlo, vrlo opasno. I događa se svaki dan, cijeli dan".

Kako izgleda kad vam na plaži Maho iznad glave proleti Boing pogledajte u priloženim videosnimkama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene