Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne skidajte gaćice!'

Kupači pozvani na oprez: Čuvajte se ribe koja grize testise

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kupači su upozoreni da ne skidaju kupaće gaćice ako se kupaju u vodama na južnoj obali Švedske nakon što je na tom području pronađena riba pacu, slična piranji.

Nakon što je vodama na jugu Švedske otkrivena opasna riba pacu, stručnjaci pozivaju na oprez. 'Ne skidajte kupaće kostime ako se ovih dana kupate u tjesnacu Öresund', napisao je danski prirodoslovni muzej, objavio je The Local. Tjesnac Öresund nalazi se između Švedske i Danske.

Pročitajte i ovo Tri osobe pregazio vlak u Švedskoj Nisu ga vidjeli Velika tragedija u Švedskoj: Teretni vlak pregazio troje ljudi Invazija komaraca u Argentini Buenos Aires VIDEO Nevjerojatni prizori iz milijunskog grada: Rojevi komaraca teroriziraju ljude, vlasti strahuju od širenja bolesti

>> Ulovio ribu s 'ljudskim' zubalom

Ovakve ribe obično obitavaju u toplijoj klimi i zabilježeni su slučajevi kada su ugrizle muškarce za testise. 'Riba pacu obično nije opasna za ljude, ali njezin ugriz može nanijeti mnogo štete. Poznati su slučajevi u Papua Guinei kada je pacu odgrizao muškarcima testise', rekao je Henrik Carl, stručnjak za ribe u Danskom muzeju.

'Njihov je zagriz jači od onog piranje, kao stvoreni za mljevenje', rekao je Carl. Pacu može narasti do metar dužine i težiti do 25 kilograma. Obično se hrane puževima i morskom vegetacijom.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene