Obavijesti Video Pretražite Navigacija
srušili se nakon polijetanja

Osam padobranaca i pilot poginuli u zrakoplovnoj nesreći u Švedskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Švedska je policija priopćila u petak da je poginulo svih devet osoba koje su bile u zrakoplovu koji se srušio nakon polijetanja kod švedskoga grada Orebro.

"Riječ je o jako teškoj nesreći. Poginuli su svi koji su bili u zrakoplovu", priopćila je švedska policija na svojoj internetskoj stranici.

Pročitajte i ovo Branko Skorić o urušavanju mosta Za Dnevnik Nove TV Kapetan Skorić o detaljima udara broda u most u Baltimoreu: "Došlo je do panike kad su vidjeli što se događa" Vladimir Putin poginulo 74 ljudi Putin uvjeren da zna tko je srušio ruski avion: "Tražimo da se provede međunarodna istraga"

Prema priopćenju zrakoplov, DHC-2 Turbo Beaver prevozio je osam padobranaca i jednoga pilota. Srušio se blizu piste u zračnoj luci Orebro ubrzo nakon polijetanja i zapalio.

"S velikom tugom primio sam tragičnu vijest o padu zrakoplova u Orebru", napisao je na Twitteru premijer Stefan Lofven. "Moje su misli sa žrtvama, njihovim obiteljima i bližnjima u ovom vrlo teškom trenutku."

Slična nesreća dogodila se na sjeveru Švedske 2019. godine, kada se ubrzo nakon polijetanja srušio zrakoplov koji je prevozio padobrance. U toj je nesreći poginulo devet osoba, a istraga je pokazala da je zrakoplov bio nepropisno natovaren.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene