Avion za padobrance, ilustracija
Avion za padobrance, ilustracija Foto: Afp

Švedska je policija priopćila u petak da je poginulo svih devet osoba koje su bile u zrakoplovu koji se srušio nakon polijetanja kod švedskoga grada Orebro.


"Riječ je o jako teškoj nesreći. Poginuli su svi koji su bili u zrakoplovu", priopćila je švedska policija na svojoj internetskoj stranici.

Vezani članci Policija - Ilustracija - 2 Pješak pao neoprezno prelazeći cestu pa ga pregazila vozačica auta, preminuo je od ozljeda Sudar motora i auta Ovo se viđa samo u filmovima! Motociklist za dlaku izbjegao sigurnu smrt, pogledajte ovaj manevar!

Prema priopćenju zrakoplov, DHC-2 Turbo Beaver prevozio je osam padobranaca i jednoga pilota. Srušio se blizu piste u zračnoj luci Orebro ubrzo nakon polijetanja i zapalio.

"S velikom tugom primio sam tragičnu vijest o padu zrakoplova u Orebru", napisao je na Twitteru premijer Stefan Lofven. "Moje su misli sa žrtvama, njihovim obiteljima i bližnjima u ovom vrlo teškom trenutku."

Slična nesreća dogodila se na sjeveru Švedske 2019. godine, kada se ubrzo nakon polijetanja srušio zrakoplov koji je prevozio padobrance. U toj je nesreći poginulo devet osoba, a istraga je pokazala da je zrakoplov bio nepropisno natovaren.