Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon paljenja Kurana

Ova zemlja podiže razinu opasnosti od terorizma, postoji konkretna prijetnja od napada

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Švedska će podići uzbunu zbog opasnosti od terorizma na drugu najvišu razinu, objavio je u četvrtak dnevnik Dagens Nyheter, nakon paljenja i oštećivanja Kurana, što je izazvalo žestoko protivljenje muslimana.

Sigurnosna služba SAPO-a planira podići razinu upozorenja s 3. na 4., što znači da postoji konkretna prijetnja od napada, izvijestile su novine.

SAPO će kasnije u četvrtak održati konferenciju za medije o nacionalnoj sigurnosti.

Pročitajte i ovo U bunaru pronađeno tijelo bebe teško ubojstvo Ovo je bunar u koji je bačena beba, oglasio se stočar koji ju je našao: ''Užasnut sam. Otad ne spavam''

Velika Britanija i Sjedinjene Države upozorile su državljane da ne idu u Švedsku zbog mogućih terorističkih napada u jeku prosvjeda u toj zemlji i susjednoj Danskoj zbog paljenja i oštećivanja primjeraka Kurana, za što su bili odgovorni antiislamski aktivisti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Dobro pripazite! U tijeku je pokušaj prijevare u velikoj banci, izdano upozorenje: Ovo nikako nemojte napraviti!

Švedska i Danska su među najliberalnijim zemljama na svijetu i dugo su dopuštale oštro kritiziranje religija.

Muslimani smatraju da je skrnavljenje Kurana, za koji smatraju da je Božja riječ koju je proroku Muhamedu prenio anđeo Gabrijel, teški prijestup vrijedan stroge kazne.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene