Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Republikanci protiv Trumpa

Terminator protiv Trumpa: Što je Schwarzenegger napisao o Donaldu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je veći broj istaknutih republikanaca koji ne žele podržati Donalda Trumpa nakon što su objavljene snimke iz 2005. godine na kojima, danas predsjednički kandidat za Bijelu kuću, vulgarno i vrlo seksistički govori o ženama.

Usprkos tome je sve više visoko pozicioniranih republikanaca koji javno najavljuju da neće glasati za njega, Trump je kazao da se nikad neće povući iz trke za Bijelu kuću i iznevjeriti svoju vojsku glasača.

''Želim podsjetiti moje drage kolege Rebublikance da nije samo 'prihvatljivo' staviti interes svoje zemlje iznad interesa stranke - to je vaša dužnost!'' 'Arnold Schwarzenegger' Posljednji koji su uskratili podršku kontroverznom milijarderu su bivša američka tajnica Condoleezza Rice, bivši guverner Kalifornije, holivudski glumac Arnold Schwarzenegger te senator John McCain.

Pročitajte i ovo Ivica Puljić, dopisnik Al Jazeere IVICA PULJIĆ IZ SAD-A Analiza unutarstranačkih izbora u SAD-u: Borba za kandidaturu i može li Nikki Haley ugroziti agresivnog Donalda Trumpa? Donald Trump Izbori u SAD-u Utrka za Bijelu kuću i službeno je počela: Trumpove vatrene pristaše u ledenoj Iowi obavile su važan ritual

Legendarni Schwarzie na Twitteru je napisao:

'Prvi put otkako sam postao 'građanin' 1983. godine neću glasati za republikanskog kandidata. Poput mnogih Amerikanaca nalazim se u konfliktu oko ovih izbora - još uvjek nisam odlučio kako ću glasati idućeg mjeseca. Ponosan sam Republikanac još otkako sam 1968. doselio u SAD i čuo Nixonov govor o 'skidanju vlasti s naših leđa', o slobodnoj trgovini i jakoj vojsci koja će braniti našu slobodu. Tog dana sam se pridružio stranci Abrahama Lincolna, Teddyja Roosevelta i Ronalda Reagana.    

No, iako sam ponosan što sam Republikanac, prije svega sam - Amerikanac. Tako da danas želim podsjetiti moje drage kolege Rebublikance da nije samo 'prihvatljivo' staviti interes svoje zemlje iznad interesa stranke - to je vaša dužnost!'. 

Svi oni traže da se Donald Trump povuče iz predsjedničke utrke. Na pritiske iz vlastitih redova, Trump tvrdo odgovara: "Nema šanse. Dobivam nevjerojatnu podršku glasača". Na Twitteru je napisao da ga mediji i politička elita žarko žele izbaciti iz utrke za Bijelu kuću.

Jedan od onih koji mu je javno dao podršku je Nigel Farage, jedan od predvodnika kampanje za Brexit. On je Trumpove riječi pripisao jednom uobičajenom nastupu alfa mužjaka.

'Budimo iskreni, to je ono što muškarci rade. Sjede, piju i pričaju na taj način', kazao je Farage.

Podsjetimo, u videu koji je u petak objavio Washington Post, Trump se hvali kako je bez problema hvatao žene za međunožje i 'lažne grudi', ljubio ih gdje je i kada stigao. "Znate automatski me privlači lijepo. Odmah ih počnem ljubiti. To je poput magneta. Ne čekam, a kad ste zvijezda to vam je dopušteno, možete sve", izjavio je Trump prije 11 godina u autobusu u kojem su putovali na set serije "Days of Our Lives".

"Navalio sam nju kao na kuju ali nisam uspio. Bila je u braku", govorio je između ostalog Trump. Snimka je nastala nekoliko mjeseci nakon što se vjenčao s trećom suprugom Slovenkom Melanijom.

I ona je javno osudila njegovo ponašanje i izjave koje je nazvala neprihvatljivima i uvredljivima.

Trump se ispričao javno kazavši da žali zbog svega što je rekao, no koliku će štetu pretrpjeti njegova kampanja, tek će se vidjeti. Uoči druge debate predsjedničkih kandidata, Hillary Clinton ankete daju prednost.

Iz njegovog tabora najavljuju da će sličnih napada i materijala biti još.

Tako su izvučene i njegove snimke s gostovanja u radio showu Howarda Sterna u protekle 23 godine. Među ostalim kazao je da nema problema spavati s 24-godišnjakinjama, a kada žena napuni 35 godina trebala bi na 'provjeru'. Opisivao je i kako si je kao vlasnik licence Miss Universe priuštio da ulazi u garderobe natjecateljica dok su bile gole. Za svoju je kćer Ivanku Trump kazao da je oduvijek bila 'pohotna', piše Independent.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene