Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najmlađi narkoman

Ovisnici sve mlađi - Na liječenje došao 13-godišnjak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sve je veći broj ovisnika o drogama, a najmlađi koji je stigao na lječenje u Opću bolnicu u Jagodini ide u šesti razred.

U Općoj bolnici u Jagodini na odjelu ovisnosti posljednjih se nekoliko dana povećao broj prijavljenih ovisnika, a najmlađi među njima koji je došao na lječenje ima samo 13 godina, piše portal Blic.

Pročitajte i ovo Ilustracija Iza rešetaka Policija otvorila hladnjak i ugledala neočekivani prizor: "Bilo je to iznenađujuće veliko otkriće" Slika nije dostupna Europsko istraživanje U Hrvatskoj 16 posto građana probalo drogu, kanabis 'najpopularniji'

Ovisnost o internetu i društvenim mrežama: Tinejdžeri ne razlikuju stvarni od virtualnog svijeta!

'Najviše se koristi marihuana i sa njom se počinje. Najopasniji je heroin, a veliki broj pacijenata koristi amfetamine, odnosno ectasy. Narkomanija se javlja među mladima, a najmlađi narkoman koji se nama javio imao je 13 godina. To je donja granica početka korištenja narkotika. Uglavnom nam se javljaju ovisnici o heroinu. Postotak lječenja je nizak, od jedan do dva posto, ali izlječenja ima', rekao je doktor Rade Antić.

Na jagodinskom narkotržištu navodno isti ljudi duži niz godina prodaju narkotike na istim lokacijama, samo što su u međuvremnu svoj kapital legalizirali.

Čak 85% srednjoškolaca probalo je alkohol, a 11% učenika prvog srednje marihuanu!

Ovisnici koriste od 0,5 do grama heroina dnevno. Dobrovoljno lječenje je rijetko, uglavnom je uz pritisak obitelji ili pak sudskom presudom. Proteklih godina, nažalost, registrirano je petnaestak predoziranih ovisnika', dodaje doktor Antić.

'Na meti su sve srednje škole, svaka smjena ima svog čoveka, svaki razred svog dilera. Kao u vojsci. Pedantno, disciplinirano. Imao sam nesreću da su mi vrbovali unuku. Prvo je dobila tri tablete ecstasya gratis, a zatim je počela kupovati. Odmah sam intervenirao, razotkrio i prijavio sve dilere', ispričao je jedan od službenika sigurnosnih službi Srbije.

U prva četiri mjeseca ove godine realizirane su 22 zapljene, podnjeto je šest krivičnih prijava protiv devetero osoba. Najviše je zapljenjeno marihuane i tableta sa liste psihoaktivnih supstanci, više od 4.000 komada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene