Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Božić je za mnoge vrijeme darivanja, proslava i blagostanja, ali za neke ljude je podsjetnik da žive teško i da imaju potrebu osloniti na dobrotvorne prihode drugih.


Prema posljednjem istraživanju Njemačke asocijacije za zaštitu djece, u toj zemlji sve je više djece koja žive u siromaštvu.

Vezani članci Slika nije dostupna Dijelit će novac šakom i kapom: Talijanski populisti odlučili ''ukinuti'' siromaštvo Siromaštvo (Foto: Getty Images) Siromaštvo bez granica: ''Osam mjeseci sam na koljenima, više ne znam na čija vrata nisam kucala''

Prema njihovom izračunu, 2,6 milijuna djece živi ispod linije siromaštva i preživljavaju isključivo zbog državne milostinje. Jedno od šest djece u zemlji je pogođeno siromaštvom.

Dolores Arwaj ima dvoje djece, jednogodišnju Josephine Lauru i dvogodišnjeg Benjamina, prima 266 eura mjesečno i u očaju je.

'Očito se ne može preživjeti s 266 eura mjesečno. To ne funkcionira. Jednostavno nije moguće', rekla je Dolores.

Stan plaća uz pomoć 'Lichtenberg aid for people', organizacije u predjelu Berlina koja pomaže siromašnim obiteljima, daje im hranu i odjeću.

Peter Woehler koji radi za tu organizaciju, kaže da se problem siromaštva sve više očituje na djeci. Kaže da su promjene vidljive.

'Primjetili smo da dolazi sve više djece', rekao je Woehler.

Sabine Walther iz Njemačke asocijacije za zaštitu djece u Berlinu kaže da je skandal da bogata zemlja poput Njemačke ima tako puno siromašne djece.