Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Trodnevna obuka

Susjedi uče kako na granici prepoznati teroriste

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Započela je obuka službenika na graničnim prijelazima u BiH kako prepoznati teroriste.

OSCE-ovo mobilni tima počeo je s obukom susjeda o identificiranju stranih terorističkih boraca na državnim granicama u skladu s međunarodnim standardima zaštite ljudskih prava.

Pročitajte i ovo Ursula von der Leyen zadovoljni napretkom Von der Leyen: "Preporučit ćemo otvaranje pregovora s BiH. Nije dovoljno čekati da se zapadni Balkan približi nama" Dva desetljeća od napada na vlakove, drukčije džihadističke prijetnje Španjolskoj prošlo je 20 godina U najsmrtonosnijem terorističkom napadu u Europi ubijene 192 osobe: "Ne smijemo smanjiti oprez, imaju ogromnu sposobnost sposobnost mutiranja i prilagodbe"

Prva je to obuka koju OSCE organizira u svijetu. ''Trodnevna obuka će obuhvatiti teme djelotvornog korištenja baza podataka, otkrivanja falsificiranih putnih isprava, analize i upravljanja rizikom, a bit će održana i tzv. štabna vježba'', rekao je zamjenik šefa Jedinice za sigurnosnu suradnju pri Misiji OSCE-a u BiH Paul Martin, prenose BiH mediji.

Ovaj je tim uspostavljen 2016. godine i sastoji se od stručnjaka za zaštitu granica i borbu protiv terorizma iz država članica OSCE-a i država partnera za suradnju s OSCE-om.

Tako su prvog dana obuke stručnjaci iz UNHCR-a i INTERPOL-a radili na osvještavanju policajaca, posebno graničnih agencija, o fenomenu da borci terorizma najčešće za svoj prelazak na strana ratišta koriste međunarodne aerodrome.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene