Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp

Stanar zgrade Francesco Velli pucao je i ubio troje muškarca i dvije žene te ranio 66-godišnjaka, koji je u bolnici.


Muškarac koji je u nedjelju navečer pucao i ubio petero ljudi u stambenoj zgradi u predgrađu Toronta proveo je godine maltretirajući svoje susjede i prijeteći upravnom odboru zgrade zbog uvjerenja da ima zdravstvenih problema zbog života u spomenutoj zgradi. 

Policija je priopćila da je 73-godišnji stanar zgrade Francesco Velli pucao i ubio troje muškarca i dvije žene te ranio 66-godišnjaka, koji je u bolnici. Velli je godinu dana vodio pravnu bitku sa svojim susjedima u zgradi i navodno ih je maltretirao.

Videozapisi s Vellijeve stranice na Facebooku, uključujući i onaj objavljen na dan pucnjave, pokazuju njegovu frustraciju tvrtkom koja je brinula o zgradi i ostalim stanarima te uključuju česte i neutemeljene tvrdnje da ima problema sa zdravljem zbog zgrade. Vellijeve opsesije bile su dobro poznate stanarima zgrade, piše Guardian.

John Santoro, koji je prethodno bio član Savjeta stanara, rekao je da vjeruje da mu je bila potrebna profesionalna pomoć.

Ilustracija Užas na sastanku stanara: Izvadio pištolj, zapucao i ubio tri žene

Villi je izgubio nekoliko pravnih bitaka s upravom zgrade, koja je 2019. podnijela zahtjev za zabranu njegova prilaska kao odgovor na njegovo uznemiravanje drugih stanara. Sud mu je također zabranio objavljivanje na društvenim mrežama.

Policija u Kanadi Pucnjava u centru Toronta: Jedna osoba ubijena u napadu iz zasjede, policija u lovu na napadače

Ilustracija Filmski prizori u Zagrebu: Lupao rukama i nogama po autobusu, razbio staklo pa izgubio ravnotežu i teško se ozlijedio

Prošle godine proglašen je krivim za nepoštivanje suda jer nije prestao uznemiravati stanovnike, a nastavio je i s objavama ​​na Facebooku.

Proteklih mjeseci tvrtka koja posjeduje zgradu zatražila je od suda da zatvori Vellija i prisili ga da proda svoj stan kao kaznu za nepoštivanje prethodne sudske presude.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju