Obavijesti Video Pretražite Navigacija
CURE STRAVIČNI DETALJI

Susjed iz pakla godinama maltretirao sustanare, a onda ih je pobio: Bio je opsjednut jednom tvrdnjom

Ilustracija
Ilustracija Foto: Afp
Stanar zgrade Francesco Velli pucao je i ubio troje muškarca i dvije žene te ranio 66-godišnjaka, koji je u bolnici.

Muškarac koji je u nedjelju navečer pucao i ubio petero ljudi u stambenoj zgradi u predgrađu Toronta proveo je godine maltretirajući svoje susjede i prijeteći upravnom odboru zgrade zbog uvjerenja da ima zdravstvenih problema zbog života u spomenutoj zgradi. 

Policija je priopćila da je 73-godišnji stanar zgrade Francesco Velli pucao i ubio troje muškarca i dvije žene te ranio 66-godišnjaka, koji je u bolnici. Velli je godinu dana vodio pravnu bitku sa svojim susjedima u zgradi i navodno ih je maltretirao.

Videozapisi s Vellijeve stranice na Facebooku, uključujući i onaj objavljen na dan pucnjave, pokazuju njegovu frustraciju tvrtkom koja je brinula o zgradi i ostalim stanarima te uključuju česte i neutemeljene tvrdnje da ima problema sa zdravljem zbog zgrade. Vellijeve opsesije bile su dobro poznate stanarima zgrade, piše Guardian.

John Santoro, koji je prethodno bio član Savjeta stanara, rekao je da vjeruje da mu je bila potrebna profesionalna pomoć.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ranjene još četiri osobe Užas na sastanku stanara: Izvadio pištolj, zapucao i ubio tri žene

Villi je izgubio nekoliko pravnih bitaka s upravom zgrade, koja je 2019. podnijela zahtjev za zabranu njegova prilaska kao odgovor na njegovo uznemiravanje drugih stanara. Sud mu je također zabranio objavljivanje na društvenim mrežama.

Pročitajte i ovo Policija u Kanadi ODJEKNULO VIŠE PUCNJEVA Pucnjava u centru Toronta: Jedna osoba ubijena u napadu iz zasjede, policija u lovu na napadače

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ZADOBIO TEŠKE OZLJEDE Filmski prizori u Zagrebu: Lupao rukama i nogama po autobusu, razbio staklo pa izgubio ravnotežu i teško se ozlijedio

Prošle godine proglašen je krivim za nepoštivanje suda jer nije prestao uznemiravati stanovnike, a nastavio je i s objavama ​​na Facebooku.

Proteklih mjeseci tvrtka koja posjeduje zgradu zatražila je od suda da zatvori Vellija i prisili ga da proda svoj stan kao kaznu za nepoštivanje prethodne sudske presude.

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene