Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Objavila na Twitteru

Supruga kineskog nobelovca završila u kućnom pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Supruga kineskog disidenta Liu Xiaoba, dobitnika Nobelove nagrade za mir 2010., potvrdila je da je u kućnom pritvoru u Pekingu te da je se ne može dobiti na telefon, u kratkoj poruci na Twitteru.

'Prijatelji, vratila sam se kući. Stavljena sam u kućni pritvor 8. listopada. Ne znam kad ću ikoga moći vidjeti', kazala je Liu Xia u tekstu objavljenom u nedjelju navečer na stranici Twittera.

Pročitajte i ovo Nagrada Nove TV - 1 Nova nagrada Nova TV dobitnica je certifikata Equal Pay Champion: "U društvu smo kompanija koje provode pozitivne promjene" Slika nije dostupna USKORO U OSLU Danas objava dobitnika Nobelove nagrade za mir: Nominirani Navaljni, Thunberg, Tihanovska, WHO, Black Lives Matter...

O kućnom pritvoru Liu Xie obavijestila je već u nedjelju američka organizacija za zaštitu ljudskih prava Freedom Now. 'Moj mobitel je izvan upotrebe te ne mogu ni primati ni slati telefonske pozive', dodala je Liu koju su zadnjih tjedana policajci pojačano nadzirali.

Kazala je da je posjetila supruga, zatočena u zatvoru na sjeveroistoku Kine, kako bi mu u subotu objavila da mu je dodijeljena Nobelova nagrada za mir.

>> Nobelova nagrada za mir kineskom disidentu Liu Xiaobou

>> Kina osudila dodjelu Nobelove nagrade za mir

'Vidjela sam Xiaoba i rekla mu 9. listopada u zatvoru da je osvojio nagradu. Kasnije ću vam reći više. Molim vas, koliko god vas ima, pomozite mi komunicirati uz pomoć Twittera. Hvala', nastavlja se u poruci. Policija je u ponedjeljak branila novinarima da se približe domu Liu Xie u Pekingu. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene