Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dvije prostorije su izolirane i 11 osoba, 9 vjernika i dvojica policajaca, je dekontaminirano iz mjera predostrožnosti.


Veliku džamiju u Bruxellesu okružila je policija u četvrtak sredinom dana nakon što je pronađen sumnjiv paket u kojem se nalazi prah, a jedanaest osoba je preventivno dekontaminirano, doznaje se od vatrogasaca.

"Pronađen je paket na ulazu u džamiju i u njemu prah", rekla je jedna glasnogovornica vatrogasaca i dodala da poduzimaju sve preventivne mjere zbog mogućnosti da se radi o antraksu.

Predomislio se u zadnji čas i odustao od krvavog pohoda na Pariz?


Velika džamija kojom upravlja Saudijska Arabija nalazi se nedaleko sjedišta Europske komisije i Europskog vijeća. Dvije prostorije su izolirane i 11 osoba je dekontaminirano iz mjera predostrožnosti. Radi se o 9 vjernika i dvojici policajca koji su prvi intervenirali. Prebačeni su bolnicu na preglede. Jedan je vjernik rekao da je "razgovorao s osobljem džamije i da mu je rečeno da je imam našao paket". I druge džamije regije glavnog grada Belgije su primile prijetnje, posebice džamija u Molenbeek-Saint-Jean, kojoj su početkom tjedna stigle prijetnje smrću upućene muslimanskoj zajednici s potpisom "kršćanske države".

Vezani članci Slika nije dostupna Otkriven čovjek sa šeširom? Troje ljudi optuženo za terorizam Slika nije dostupna Briselski teroristi imali su puno OPASNIJI plan - 'prljavu' bombu

Glasnogovornik vatrogasaca, Pierre Meys, tijekom poslijepodneva rekao je da su analize negativne.

Nekoliko sati ranije djelatnici džamije su primili paket s nekoliko omotnica od kojih je najmanje jedna sadržavala sumnjivi prah. Policajci i vatrogasci su pokrenuli uzbunu na antraks.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook