Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Summit EU- SAD u lipnju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Summit Europska unija - SAD održat će se u Sloveniji u lipnju i američko izaslanstvo vodit će predsjednik George W. Bush, izjavio je Anžej Logar iz slovenskog Ministarstva vanjskih poslova, ali nije želio reći točan datum sastanka na vrhu.

'Sastanak će biti u prvoj polovici lipnja, a konačan datum bit će poznat otprilike mjesec dana prije događaja', rekao je Logar, ne želeći potvrditi niti zanijekati navode postaje POP-TV koja je u nedjelju javila da će se summit održati 9. i 10. lipnja, da su pripreme u tijeku te da će šef slovenske i europske diplomacije Dimitrij Rupel o detaljima razgovarati s Condoleezom Rice idućeg ponedjeljka u Washingtonu.

Pročitajte i ovo Specijalci svladali muškarca u Ljubljani - 2 nasrnuo na njih VIDEO/FOTO Policija otkrila detalje drame u centru Ljubljane: Mladi muškarac već je sudjelovao u sličnom incidentu 2020. Slika nije dostupna Ischinger: Nema opcija za kompromisno rješenje za Kosovo

Rupel je prošlog tjedna na konferenciji za novinare rekao da će predsjednik Bush sigurno doći u Sloveniju koja do polovice ove godine predsjeda EU-om, a onda od nje dužnost preuzima Francuska.

Bush je u Sloveniji već bio 2001. godine, kad je za mjesto njegova prvog susreta s Vladimirom Putinom odabrana nekadašnja Titova rezidencija Brdo kod Kranja kao 'neutralan' teren.

Ni ovom prilikom Bush neće boraviti službenom državnom posjetu Sloveniji već će sudjelovati summitu EU - SAD, kojemu će Slovenija kao predsjedajuća biti domaćin.

Prema nagađanjima slovenskih medija, Bush neće prespavati u Ljubljani, kako je to učinio njegov prethodnik Bill Clinton koji se u Ljubljani zadržao 24 sata, 21. i 22. lipnja 1999. godine, malo nakon završetka intervencije NATO snaga u Srbiji.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene