Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedočio član posade

Obrana Kapetana Kukavice: 'Skliznuo je s mosta kruzera u čamac za spašavanje'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na suđenju kapetanu Costa Concordije Francescu Schettinu jedan od članova posade posvjedočio je da je Kapetan Kukavica prije njega skočio u čamac za spašavanje.

Francesco Schettino, kapetan kruzera Costa Concordije, koji se u siječnju 2012. nasukao i djelomično potonuo kod toskanskog otoka Giglija, pri čemu su poginule 32 osobe, 'skočio' je u čamac za spašavanje dok je brod tonuo, izjavio je u ponedjeljak u nastavku suđenja jedan od kadeta, član posade kruzera.

Pročitajte i ovo Nasukan teretni brod iz Ukrajine Prenosi žitarice Nasukao se ukrajinski brod, zatvoren jedan od najprometnijih morskih prolaza na svijetu Noa Milivojev Suđenje u Beogradu Ubojica tiktokerice Noe istraživao kako uništiti tragove ubojstva, otkrivene i jezive poruke: "Svi stvaramo svoje monstrume"

>> Zanosna plavuša priznala: Bila sam ljubavnica kapetana Kukavice!

'Pronašli smo čamac za spašavanje. Skočio sam unutra, Schettino je to učinio nešto prije mene', posvjedočio je na sudu u Grossetu kadet Stefano Iannelli. Obrana opetovano tvrdi da je kapetan 'skliznuo' u čamac za spašavanje s mosta kruzera koji je tada bio nagnut za 90 stupnjeva.

'Formirali smo ljudski lanac kako bismo izbjegli klizanje', nastavio je Iannelli, opisujući kaos na brodu nakon što je udario u hrid. Također je kazao da su, nakon što je čamac pao u vodu, iz mora izvadili nekolicinu putnika koji su plivali.

Suđenje za brodolom Concordije započelo je sredinom srpnja. Kruzer težak 114.500 tona kojim je zapovijedao Schettino, udario je u podmorsku hrid i djelomično potonuo.

Na brodu je bilo 4.229 ljudi, među kojima 3.200 turista. Schettino je odgovoran zbog približavanja obali i nepravodobne evakuacije, a njegovi odvjetnici misle da se sva odgovornost ne može pripisati samo njemu.

Kapetanu se sudi zbog višestrukog ubojstva iz nehata, napuštanja broda i štete nanesene okolišu. Petero kapetanovih suoptuženika u srpnju se nagodilo sa sudom i dobilo blaže kazne, od dvije godine i deset mjeseci do godine i šest mjeseci zatvora za više ubojstava iz nehata, no Schettino je bio izuzet iz takve presude pošto je tužiteljstvo dalo negativno mišljenje. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene