Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bježao je!

VIDEO Objavljena snimka koja pokazuje da je Kukavica lagao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U videosnimci koji je javnost vidjela po prvi puta jasno se vidi kako je Kapetan Kukavica tonući brod napustio među prvima.

Ispitivanje bivšeg zapovjednika Costa Concordie, Francesca Schettina, kojeg su talijanski mediji prozvali Kapetanom Kukavicom, nastavljeno je u srijedu pred sudom Grosseta, kako bi se otkrilo zašto je prekasno naredio evakuaciju broda, u čijem su brodolomu u siječnju 2012. poginule 32 osobe.

U videosnimci koji je javnost vidjela po prvi puta jasno se vidi kako je Kapetan Kukavica tonući brod napustio među prvima. Snimili su je talijanski vatrogasci, a ona demantira Schettinove tvrdnje da je na brod za spašavanje 'naletio sasvim slučajno'. Snimka prikazuje Schettina u odijelu i kravati kako mirno čeka da se ukrca na čamac za spašavanje i pobjegne s tonućeg broda, javlja Daily Mirror.

Nesreća se dogodila u noći s 13. na 14. siječnja 2012. pokraj otoka Giglio.
Bivši kapetan je optužen za višestruka ubojstva, napuštanje broda i onečišćenje okoliša i mogao bi biti osuđen na više od 20 godina zatvora. Na brodu je bilo 4200 putnika i članova posade, a poginulo ih je 32.

Pročitajte i ovo Akcija spašavanja penjača akcija spašavanja FOTO Penjač pao sa Starog grada Okića, zadobio je teške ozljede Slika nije dostupna Bliži se obljetnica havarije 'Kapetan kukavica': Duša me boli, o meni su govorili kao da sam bin Laden

Pronađeno tijelo nestalog, za kojim se tragalo tri godine

Na pitanje zašto nije dao nalog za evakcuiju nakon informacija iz strojarnice da će brod potonuti, Schettino je rekao da je sumnjao u pouzdanost izvješća svog strojovođe.

Objasnio je da se toliko približio obali da bi razveselio članove posade koji su s tog otoka, a ne mladu putnicu, balerinu iz Moldavije, Domnicu Cemortan čije su stvari pronađene u njegovoj kabini. Ona je optužena da ga je ometala u poslu te da zbog nje u vrijeme havarije nije upravljao brodom. Ona je pak izjavila da je 'Schettino bio poput boga na brodu'.


 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene