Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši šef MMF-a

Sudili mu za orgije s prostitutkama, a ispred suda ga dočekalo - 'Tvoj red da te izje**!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok bivši šef MMF-a niječe povezanost s prostitutkama, jedna od njih ga tereti za druženja koja je platio jedan biznismen.

Bivši direktor Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominique Strauss-Kahn u utorak je na sudu u Lilleu, na sjeveru Francuske, opovrgnuo kaznenu odgovornost u slučaju podvođenja, optužbe koju mu tužiteljstvo stavlja na teret.

Pročitajte i ovo Milorad Dodik obrana želi Schmidtovo svjedočenje Nastavljeno suđenje Dodiku, a on poručio: "Ovo je namješteni politički proces" Noa Milivojev Traje suđenje Cure detalji optužnice: Monstruozni ubojica tiktokerice njezinoj majci slao poruke nakon što joj je udavio kćer i izrezao je na komade

"Nisam počinio nikakav zločin", odmah je na početku saslušanja kazao bivši prvi čovjek najpoznatije financijske institucije na svijetu.

Na sudu je 65-godišnji Strauss-Kahn, kojeg se tereti da je između 2008. i 2011. u Lilleu, Bruxellesu, Parizu i Washingtonu organizirao na desetke zabava s prostitutkama, izjavio da je vrlo rijetko sudjelovao na orgijama te da nije bilo "divljih aktivnosti".

"To se događalo četiri puta godišnje. Nije se radilo a aktivnostima koje bi izmaknule kontroli", kazao je Strauss-Kahn odjeven u elegantno, ozbiljno crno odijelo sa sivom kravatom. Iako niječe počinjenje bilo kakvog kaznenog djela, DSK-a, kako je općenito poznat, teško tereti bivša prostitutka Mounia.

Bivši šef MMF-a na optuženičkoj klupi

Njoj je, kako tvrdi, poslovni čovjek David Roquet plaćao po 900 eura za "provode" sa Strauss-Kahnom jer je to smatrao korisnim za svoj biznis.

Osim DSK-a, među 13 optuženih za podvođenje su i menadžeri luksuznih hotela, odvjetnik, bivši policijski načelnik i vlasnik bordela znan kao "Dodo Svodnik".

Strauss-Kahn je 2011., kada se govorilo o njegovoj mogućoj kandidaturi za francuskog predsjednika, bio optužen za seksualni napad na sobaricu u hotelu u New Yorku. Cijeli je slučaj završio nagodbom, ali je zbog njega izgubio čelnu poziciju u MMF-u i izgubio političku karijeru.

Uoči saslušanja na sudu, nekoliko golišavih pripadnica skupine FEMEN opkolilo je Strauss-Kahnov automobil, a na golim torzima napisale su "Tvoj red da te izj..u". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene