Željeznička nesreća u Austriji (Foto/arhiva: AFP)
Željeznička nesreća u Austriji (Foto/arhiva: AFP)

Dva regionalna vlaka sudarila su se u petak navečer blizu Beča, pri čemu su se dva vagona prevrnula i osam osoba je ozlijeđeno, doznaje se iz službenih izvora.


Nesreća se dogodila oko 18 sati po lokalnom vremenu blizu kolodvora Kritzendorf, 20-ak kilometara sjeverozapadno od Beča.

Vezani članci Željeznička nesreća u SAD-u VIDEO Krš i lom: Vlak s amonijakom i gnojivom izletio iz tračnica pa se zapalio. Hitno evakuirani deseci građana Deseci ozlijeđenih u željezničkoj nesreći u Salzburgu (Screenshot YouTube) 54 osobe ozlijeđene u sudaru vagona u Salzburgu

Od osam ozlijeđenih, jedan je helikopterom prebačen u bolnicu ali nije životno ugrožen, rekao je Norbert Hofer iz austrijskog ministarstva infrastruktura.

"Držimo da je do sudara došlo zbog ljudske greške, a ne iz tehničkih problema. Istraga će trajati nekoliko dana", dodao je.

"Dva vlaka su se sudarila iz još nepoznatog razloga i dva vagona su se prevrnula. Dvanaest ozlijeđenih je evakuirano", ranije je rekao glasnogovornik vatrogasaca Donje Astrije Franz Resperger.

Na mjesto nesreće su stigle brojne službe hitne pomoći. (Hina)