Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Drama na željeznici

STRAVIČAN SUDAR VLAKOVA: Vatra, gust dim i eksplozije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sreću, nema ozlijeđenih u željezničkoj nesreći koja je rezultirala opetovanim eksplozijama nedaleko grada Farga u Sjevernoj Dakoti.

Vlak koji je Sjevernom Dakotom prevozio sirovu naftu, blizu grada Farga, sudario se s još jednim vlakom nakon čega je uslijedila serija eksplozija u kojoj je izgorjelo najmanje 10 vagona, a još 56 ih je ugroženo, piše Reuters. Prema trenutnim podacima, u sudaru i eksploziji nema ozlijeđenih iako su kadrovi s mjesta nesreće prilično dramatični.

Pročitajte i ovo Prosvjedi u Grčkoj ne miruju nakon sudara vlakova - 2 "Bijesni smo" VIDEO Nasilni prosvjedi u Grčkoj nakon stravičnog sudara vlakova: Policija protiv prosvjednika koristila suzavac i šok granate Slika nije dostupna Eksplozije na tržnici Gust crni dim nadvio se nad Moskvom, jedna osoba ozlijeđena

Španjolska: 78 mrtvih u najtežoj željezničkoj nesreći u zadnjih 40 godina

Stanovnici područja na kojem se dogodila nesreća kažu kako svako toliko odjekuju eksplozije, a posljednja se čula čak sat vremena nakon što je došlo do sudara vlakova.

Ova nesreća uzburkala je javnost po pitanju sigurnosti ovog načina prijevoza sirove nafte. Naime, američka država Sjeverna Dakota doživjela je nedavno pravi naftni boom. U listopadu je, primjerice, dnevno proizvedeno oko 950.000 barela nafte samo u toj državi od čega se više od dvije trećine prevozi željezničkim putem.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene