Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Detalji nepoznati

Sudanka koja je trudna osuđena na smrt vješanjem bit će oslobođena?!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudanska kršćanka Meriam Yahia Ibrahim Ishag (27), osuđena na smrt zbog otpadništva, bit će oslobođena "slijedećih dana", objavio je jedan dužnosnik sudanskog ministarstva vanjskih poslova.

Sud je na temelju islamskog zakona, koji je na snazi u Sudanu, 15. svibnja osudio Meriam Yahia Ibrahim Ishag na smrtnu kaznu, jer taj zakon zabranjuje otpadništvo. Ishag je u utorak u zatvoru rodila žensko dijete.

Pročitajte i ovo James Crumbley, otac školskog ubojice, osuđen za ubojstvo - 7 Masakr u Michiganu Povijesna presuda: Otac dječaka koji je počinio pokolj u školi osuđen za ubojstvo Ilustracija Visoki kazneni sud Mladić spolno zlostavljao dijete: Ipak ide u zatvor

"Žena će slijedećih dana biti oslobođena na temelju zakonskih procedura", rekao je jedan dužnosnik sudanskog ministarstva.

On nije precizirao jesu li poništene otpužbe protiv nje.

Svijet zgrožen presudom - U 8. mjesecu trudnoće osuđena na smrt vješanjem!

Nekoliko sati ranije britanski premijer David Cameron je pozvao sudansku vladu da poništi smrtnu presudu toj mladoj ženi, a 19. svibnja je britanska vlada pozvala sudanskog otpremnika poslova u Londonu u vezi te presude.

Meriam Yahia Ibrahim Ishag koja već ima 20 mjesečnog sina, odbila se odreći kršćanske vjere.

Amnesty International navodi da je Ishaf odgojena kao pravoslavna kršćanka, prema vjeri svoje majke, njezinog jedinog roditelja.

Prema sudanskom tumačenju islamskog zakona, muslimanka se ne može udati za nemuslimana i svaka zajednica tog tipa se smatra preljubom. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene