Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kraljevski debakl

Sudac ponizio saudijskog princa: 'Zbrkan si, nepouzdan, beznadan i jadan!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudac u Londonu naredio je saudijskom princu Alwaleedu bin Talalu da plati 10 milijuna dolara provizije za prodaju svog aviona ubijenom libijskom vođi Moameru Gadafiju. Za opis prinčeva svjedočenja nije birao riječi.

Britanski sud naredio je saudijskom princu Alwaleedu bin Talalu, multimilijarderu, da plati 10 milijuna dolara provizije za prodaju svog privatnog zrakoplova bivšem libijskom diktatoru Gadafiju 2006., što predstavlja ponižavajući pravni poraz za jednog od najbogatijih ljudi svijeta.

Pročitajte i ovo Pad ruskog bombardera Koji je razlog? VIDEO Dramatičan video: Srušio se ruski bombarder, zapalio se u letu nakon izvršene misije Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga

Princ bin Talal, nećak saudijskog kralja, osobno je dva dana svjedočio na ročištu u londonskom visokom sudu početkom ovog mjeseca. Sudac Peter Smith u presudi objavljenoj u srijedu potpuno je odbacio njegovo svjedočenje nazvavši ga 'zbrkanim', 'nepouzdanim', 'beznadnim' i 'jadnim'.

>> 'Nije istina da imam SAMO 20 MILIJARDI dolara!'

Princa je tužila jordanska poduzetnica Daad Sharab koja je posredovala u prodaji zrakoplova, koja je ugovorena 2006. za 120 milijuna dolara. Bin Talal se branio da nije postojao sporazum da joj plati 10 milijuna dolara provizije već da je trebala biti isplaćena 'po njegovom nahođenju'. Sudu je rekao da joj nije platio ništa jer je tijekom ugovaranja posla potpuno 'prešla u libijski tabor'.

Princ bin Talal, 26. najbogatiji čovjek svijeta po Forbesu (a i zbog toga je na sudu) najavio je žalbu na odluku. Reuters piše da je njegovo unakrsno ispitivanje vjerojatno bilo najneprijateljskije javno 'rešetanje' nekog člana saudijske kraljevske obitelji. Sudac Smith je u presudi napisao da je odvjetnik poduzetnice Daad Sharab 'potpuno razorio' prinčevu obranu u najvažnijim pitanjima spora.

Radi se o zrakoplovu raskošna interijera, s jacuzzijem, kožnim foteljama boje srebra i luksuznim bračnim krevetom, koji su libijski ustanici pokazivali kao trofej nakon Gadafijeva svrgnuća. Tu je istu letjelicu Gadafi poslao po Abdela Basseta al-Megrahija, bombaša iz slučaja Lockerbie, kada je pušten iz škotskog zatvora 2009. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene