Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Saudijski princ tuži Forbes:

'Nije istina da imam SAMO 20 MILIJARDI dolara!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nećak saudijskog kralja Abdulaha, princ Alwaleed bin Talal (58) podnio je tužbu protiv američkog magazina Forbesa zbog navodno pogrešno procijenjene vrijednosti njegova bogatstva.

Saudijski princ Alwaleed bin Talal (58) pokrenuo je tužbu protiv američkog magazina Forbesa jer ga je navodno 'opljačkao' za gotovo deset milijardi dolara.

Pročitajte i ovo Saudijska Arabija Ministarstvo obrane Europska država nastavila je plaćati milijune na saudijski račun usred najvećeg korupcijskog skandala u povijesti Međunarodni sud pravde Svjetski sud Europskoj velesili stiže tužba: "Krši konvencije o genocidu i ratovanju"

>> Forbes: Najbogatiji poduzetnik na Balkanu je Ivica Todorić

Nećak kralja Abdulaha tvrdi da je na nedavno objavljenom Forbesovom spisku najbogatijih ljudi na svijetu njegovo ime i prezime navedeno uz premalu cifru. U tužbenom zahtjevu navodi kako je 20 milijarda dolara, koliko mu je Forbesova lista 'priznala', barem 9,6 milijarda manje od stvarnog stanja.

Zbog navodne je greške princ završio na 26. mjestu na listi najbogatijih, dok bi s 29,6 milijarda, koliko tvrdi da stvarno ima, bio na znatno višoj poziciji. Tužbu je, inače, podnio na sudu u Londonu.

Princ je, kako javlja Reuters, vlasnik Kraljevskog holdinga (Kingdom Holding Company), koji ima značajne udjele u Citigroupu, News Corpu i Appleu, a vlasnik je i niza luksuznih hotela u svjetskim metropolama. U glavnom saudijskom gradu Rijadu ima vlastitu mramornu palaču s 420 soba, a posjeduje i privatni Boeing 747, u koji si je instalirao kraljevsko prijestolje.

Negodovanje zbog Forbesovih podataka iznio je još u ožujku, kada je najnovija lista bila i objavljena. Uredništvo magazina odgovorilo mu je poduljim člankom u kojem je odbilo išta promijeniti, no to ga očito nije zadovoljilo. Zasad nije poznato kada bi moglo doći do prvog ročišta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene