Njemačka policija, ilustracija (Foto: THOMAS KIENZLE / AFP)
Njemačka policija, ilustracija (Foto: THOMAS KIENZLE / AFP) Foto: THOMAS KIENZLE / AFP

Okružni sud u Dresdenu donio je presudu u postupku protiv dvojice državljana Bosne i Hercegovine optuženih za trgovinu oružjem.


29-godišnjak je na sudu u Dresdenu osuđen na tri godine i osam mjeseci zatvora, a 17-godišnjak na osam mjeseci zatvora. Obojici se sudilo zbog trgovine oružjem.

Vezani članci Policija, Njemačka, Ilustracija (Foto: Christof STACHE / AFP) Hrvat ubijen u Njemačkoj: "Na tijelu su pronađene ubodne rane i tragovi udaraca po glavi" Taksi, ilustracija (Foto: AFP) Stigli iz bolnice: Roditelji u taksiju ostavili tek rođenu bebu, uspavano dijete primijetio idući klijent

Maloljetnik je izašao iz zatvora. Vrijeme provedeno iza rešetaka od veljače mu je uračunato u kaznu.

Tužiteljstvo je najavilo žalbu na presudu protiv starijeg mladića s obzirom na to da su za njega tražili četiri godine zatvora. Istražitelji su tijekom postupka naveli kako se sumnja da je oružje bilo namijenjeno kriminalnim grupama u Nizozemskoj ili Belgiji, piše Leipziger Volkszeitung.

Nepropisno parkirali automobil

Podsjetimo, dvojica državljana BiH uhićena su u veljači ove godine na Željezničkom kolodvoru u Dresdenu. Policija je prilikom rutinske kontrole zbog nepropisno parkiranog vozila u njihovu automobilu pronašla oružje.

Tijekom prve pretrage otkriveno je 18 granata, no policiji je unutrašnjost automobila djelovala prerađeno. Nakon detaljne pretrage unutrašnjosti Mercedesa otkriveno je 95 granata, četiri automatske puške, osam poluautomatskih pištolja i 261 streljivo.

Tijekom dokaznog postupka po ovom predmetu uhićena su još dvojica muškaraca, podrijetlom iz BiH, u dobi od 24 i 28 godina. Njemački mediji prvotno su javili da je protiv njih dvojice podignuta optužnica te da će im se suditi zajedno s ranije uhićenima, no sud je naknadno protiv 24-godišnjaka i 28-godišnjaka pokrenuo poseban postupak.