Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bivši vođa vojne hunte

Sud Mušarafu dopustio plaćanje jamčevine, on napušta Pakistan?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nekadašnjem pakistanskom predsjedniku Pervezu Mušarafu sud je dopustio plaćanje jamčevine, a neki analitičari vjeruju kako je to prvi korak prema davanju dozvole Mušarafu da napusti zemlju.

Pakistanski sud u ponedjeljak je dopustio plaćanje jamčevine bivšem pakistanskom vojnom čelniku i predsjedniku Pervezu Mušarafu koji je u kućnom pritvoru pod optužbom da nije pružio odgovarajuću sigurnost bivšoj premijerki Benazir Buto prije nego što je ubijena 2007. godine.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ubojstvo imama Pervezu Mušarafu odobrena jamčevina! Slika nije dostupna Čeka ga suđenje za veleizdaju Musharrafa nakratko uhitili pa ga smjestili u kućni pritvor

Mušaraf, koji je došao na vlast u prevratu 1999. godine, vratio se u Pakistan u ožujku nakon gotovo četiri godine samonametnutog egzila kako bi se kandidirao na izborima 11. svibnja, ali je diskvalificiran zbog predmeta koji se vode na sudu protiv njega.

>> Pred kućom mecima izrešetana političarka Pokreta za pravdu

Na izborima je pobijedila Pakistanska muslimanska liga-Navaz (PML-N) Navaza Šarifa, premijera kojeg je Mušaraf svrgnuo s vlasti u prevratu prije 14 godina.

Mušaraf je prvi vojni čelnik u Pakistanu koji je uhićen, čime je prekršeno nepisano pravilo da je vrh vojske nedodirljiv čak i nakon umirovljenja. Međutim, sadašnji vojni čelnik dao je naznake da vojska nije zadovoljna načinom na koji vlasti postupaju s Mušarafom.

Mušaraf je optužen za utjecaj na pravosuđe u vrijeme dok je bio na vlasti i nepružanje odgovarajuće sigurnosti Benazir Buto. Budući da je prihvaćen njegov zahtjev za jamčevinom, Mušaraf bi mogao napustiti zemlju unatoč tome što je Vrhovni sud donio odluku da bi trebao ostati.

Mnogi promatrači vjeruju da će se pronaći razlog, poput lošeg zdravstvenog stanja, koji bi njemu omogućio odlazak, a vlastima spašavanje obraza. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene