Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zohra Husein

Pred kućom mecima izrešetana političarka Pokreta za pravdu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Naoružana skupina muškaraca u subotu navečer je u Karachiju ubila visoku dužnosnicu Pokreta za pravdu, Zohru Husein, kojoj je na čelu bivši pakistanski igrač kriketa i političar Imran Khan, uoči ponovnog održavanja izbora u jedanaest pakistanskih okruga i nakon insinuacija da su glasovi lažirani, a izbori namješteni.

Zohru Husein (59), potpredsjednicu ženskoga ogranka Pokreta za pravdu u pokrajini Sindh čiji je Karachi glavni grad, u subotu navečer iz zasjede su ispred njezina doma ubila trojica muškaraca, objavila je policija.

Čelnik PTI-ja Imran Khan u nedjelju je za ubojstvo optužio neovisni Pokret Qaumi Mutahida, na vlasti u Karachiju. Khan smatra da iza ubojstva stoji vođa stranke Altaf Husain koji stranku vodi iz egzila u Londonu. Kanada je stranku stavila na popis terorističkih organizacija, što njezino čelništvo oštro opovrgava.

Pročitajte i ovo Screenshot U policijskoj postaji Šokantno otkriće: Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke nije umro prirodnom smrću? Ilustracija Nove napetosti Napad na granici Irana i Pakistana: Nepoznati napadači ubili nekoliko stranaca

>> Sharif spreman na formiranje buduće vlade u Pakistanu

'Altafa Husaina smatram izravno odgovornim za ovo ubojstvo, jer je ranije otvoreno prijetio čelnicima PTI-ja ', napisao je Khan u svojoj Twitter objavi. 'Istodobno odgovornom smatram britansku vladu, jer sam njezine članove ranije upozorio na britanskoga državljanina Altafa Huseina i na njegove otvorene prijetnje ubojstvima članova Pokreta za pravdu', napisao je Khan. PTI je, među ostalim u predizbornoj kampanji obećao da će smanjiti korupciju u državi koja posjeduje nuklearno naoružanje i u kojoj živi 180 milijuna stanovnika.

U nedjelju se, u skladu s odlukom pakistanskog izbornog povjerenstva u 43 od 250 biračkih mjesta u Pakistanu održava novo glasovanje, nakon informacija o izbornim prijevarama na parlamentarnim izborima održanima 11. svibnja. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene