Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oštećen Picasso

Studentica poderala 80 milijuna vrijednu sliku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Neoprezna studentica oštetila je skupocjenu umjetninu Pabla Picassa u Metropolitan muzeju umjetnosti u News Yorku.

U najmanju ruku, to je najskuplja lekcija za nespretnu studenticu umjetnosti koja je izgubila ravnotežu i slučajno na platnu napravila vertikalno oštećenje dugo 15 centimetara, piše Metro. Slika Pabla Picassa iz 1905. 'Glumac', 80 je milijuna funti vrijedna umjetnina. Oštećenje je na donjem desnom kutu slike veličine 196 x 115 cm, a središte je ostalo čitavo, navodi muzej.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ukradene Picassove slike vrijedne 66 milijuna dolara Slika nije dostupna Montoya napušta Formulu 1 i seli u Nascar

Kustosi Metropolitan muzeja umjetnosti u News Yorku rekli su da šteta na umjetnini nije naštetila kompoziciji slike. Ona je sada uklonjena sa svog mjesta u muzeju na drugom katu kako bi na njoj napravili 'potreban zahvat'. Očekuje se da će radovi završiti do izložbe Picassovih slika ondje koja se otvara 27. travnja. Ovu je umjetninu muzeju donirala bogata nasljednica Thelma Chrysler Foy.

Sliku koju je Pablo Picasso (1881.-1973.) naslikao između 1904. i 1905., na vrhuncu ružičaste faze, radnici su nosili u radionicu gdje su je trebali pripremiti za izložbu Picassovih djela planiranu u tom muzeju za 27. travnja.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene