Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Montoya napušta Formulu 1 i seli u Nascar

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kolumbijac Juan Pablo Montoya na koncu sezone napušta Formulu 1 i redove McLaren-Mercedesa, a karijeru će nastaviti u američkom automobilističkom natjecanju Nascar. Montoya će od iduće sezone sjediti za upravljačem Dodgea u momčadi Chipa Ganassia.


"Istina je, sve smo dogovorili s Montoyom i od iduće sezone on je naš vozač," potvrdio je iznenađujući transfer Ganassi. 
Montoya će tako postati prvi vozač iz formule 1 koji je prešao u Nextel Kup. 
Ovo neće biti prva suradnja između Montoye i Ganassia, surađivali su i 1999. godine kada je Kolumbijac osvojio naslov prvaka u seriji CART i to upravo u bolidu Chipa Ganassia.

Pročitajte i ovo Prometna nesreća kod Poreča Jurio i sletio s ceste FOTO McLaren smrskan nakon prometne nesreće: Prolaznici izvlačili putnike, jedna osoba teško ozlijeđena Slika nije dostupna Montoya: Nema više izgovora za McLaren

"Žao mi je ako sam razočarao svoje navijače i nisam ispunio njihova očekivanja u formuli. No radujem se prelasku u Nascar, biti će to novi veliki izazov," poručio je Montoya, dodaviš kako ponudu Ganassia jednostavno nije mogao odbiti. 

Montoya je u F1 prešao 2001. godine u momčad Williamsa, a posljednje dvije sezone je član McLarena. Nastupio je na 91 Grand Prix utrci, slavio je 7 puta, a 30 puta se uspinjao na jednu stepenicu pobjedničkog postolja.

 U CART, IndyCar i Formula 1 nastupio je na 137 utrka, upisao 18 pobjeda, 26 najboljih startnih pozicija, te 60 plasmana među prvih pet. Montoya je uz Britanca Grahama Hilla jedini vozač koji je slavio na utrci Indianapolis 500 i Grand Prix utrci u Monacu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene