Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rijedak sindrom

Studentica jede svakih 15 minuta i teži samo 25 kg!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Studentica iz Texasa, 21-godišnja Lizzie Velasquez, usprkos tome što jede i više nego što je normalno, teži samo 25 kilograma.

Lizzie, inače studentica na Sveučilištu u Teksasu, će vam čim je ugledate dati do znanja da nije anorekstična, nego da boluje od rijetkog genetskog poremećaja. Ona mora jesti svakih 15 minuta kako ne bi ozbiljno ugrozila zdravlje, odnosno dodatno i rapidno mršavjela. Dnevno pojede 60-ak obroka. Boluje od rijetkog sindroma koji je zabilježen u tek tri slučaja u cijelom svijetlu.

Pročitajte i ovo Satelit (Foto: Dnevnik.hr) NEOBJAŠNJIVI SIMPTOMI ''Sindrom Havana'': Objavljen uzrok misterija kojim je pogođeno više od 40 diplomata 3-godišnji Corey Alway boluje od dva rijetka genetska poremećaja (Foto: Profimedia) Utrka s vremenom... Da ti pukne srce: Ovaj hrabri trogodišnjak trpi čak 300 epileptičnih napadaja dnevno, liječnici ne daju nadu

Unatoč tome što dnevno u sebe unese između 5 i 8 tisuća kalorija, jer mora doslovno proždirati visokokaloričnu hranu, Lizzie teži samo 25 kilograma. 'Cijelo vrijeme moram pratiti svoju težinu i čim primijetim samo mali pad, hvata me panika', otkrila je Lizzie Daily Mailu. 'Jedem svaki čas manje porcije slatkiša, sladoleda, tjestenine, kolača, čokolade, pizze, pa se prilično uzbudim kada me netko optuži da sam anoreksična', kaže Lizzie.

Lizzie je rođena mjesec dana prerano, a liječnici su ustanovili da je tijekom trudnoće došlo do poremećaja zbog kojeg u majčinu trbuhu nije bilo supstance potrebne za obranu njezinog malenog i osjetljivog organizma. 'Rekli su nam da zapravo nemaju pojma kako je uopće preživjela', kaže njezina 45-godišnja majka Rita. 'Odjeću za nju smo kupovali u dućanima s igračkama. Oblačili smo je u odjeću za lutke, jer joj je sva normalna dječja odjeća bila prevelika', dodaje Rita.

Liječnici su roditeljima rekli da njihova kći nikada neće m,oći hodati, govoriti i normalno živjeti. Ipak, njezine su se kosti i unutrašnji organi normalno razvili. No, kada je imala četiri godine, oslijepila je na desno oko. Rita i Lupe Velasquez imaju još dvoje djece. Nitko u obitelji nema nikakvih sličnih zdravstvenih problema.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene