Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nije provokacija'

Strip o životu Muhameda u francuskom satiričkom tjedniku

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski satirički tjednik Charlie Hebdo izdaje u srijedu izvanredni broj pod naslovom `Život Muhameda´, biografski strip sastavljen prema tekstovima muslimanskih kroničara, najavljeno je iz tjednika.

Tjednik koji je u nekoliko navrata izazvao polemiku objavljujući karikature Muhameda niječe ikakvu provokaciju: ne radi se ni o karikaturi ni o satiri već o minucioznoj pripovijesti utemeljenoj na strogoj bibliografiji, tvrdi u predgovoru `Zineb´, francusko-marokanska sociologinja za religijska pitanja i koautorica djela.

Pročitajte i ovo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Slika nije dostupna Strah od napada Francuska zatvara škole i konzulate zbog karikature Muhameda!

>>Napadnuti francuski list ponovno tiskao karikature Muhameda

`Radi se o biografiji koju je autorizirao islam s obzirom da su je sastavili muslimani. To je kompilacija o onome što su o životu Muhameda napisali muslimanski kroničari a mi smo je jednostavno prenijeli u slike´, rekao je direktor izdanja Charlie Hebdo, Charb.

`Ideju o knjizi imam od 2006., kad su se pojavile karikature Muhameda u Danskoj. Mislim da smo na početku prikazali lik o čijem životu nismo ništa znali, ja prvi´, priznaje. `Prije nego se narugamo nekom liku, treba ga bolje upoznati. Koliko puno znamo o Isusovom životu, toliko malo znamo o Muhamedu´.
Charb od studenog 2011. i objavljivanja posebnog broja pod nazivom `Charia Hebdo´ s Muhamedovim karikaturama, živi pod policijskom zaštitom.  (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene