Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski satirički tjednik Charlie Hebdo izdaje u srijedu izvanredni broj pod naslovom `Život Muhameda´, biografski strip sastavljen prema tekstovima muslimanskih kroničara, najavljeno je iz tjednika.


Tjednik koji je u nekoliko navrata izazvao polemiku objavljujući karikature Muhameda niječe ikakvu provokaciju: ne radi se ni o karikaturi ni o satiri već o minucioznoj pripovijesti utemeljenoj na strogoj bibliografiji, tvrdi u predgovoru `Zineb´, francusko-marokanska sociologinja za religijska pitanja i koautorica djela.

Vezani članci Francuska poslala pomoć potresom pogođenom Zagrebu Francuska poslala pomoć potresom pogođenom Zagrebu: 3 šatora, 120 kreveta, 120 vreća za spavanje... Zoran Zaev (Foto: AFP) Izvanredni parlamentarni izbori u Sjevernoj Makedoniji: Glavni uzrok blokada otvaranja pregovora o ulasku u Europsku uniju

>>Napadnuti francuski list ponovno tiskao karikature Muhameda

`Radi se o biografiji koju je autorizirao islam s obzirom da su je sastavili muslimani. To je kompilacija o onome što su o životu Muhameda napisali muslimanski kroničari a mi smo je jednostavno prenijeli u slike´, rekao je direktor izdanja Charlie Hebdo, Charb.

`Ideju o knjizi imam od 2006., kad su se pojavile karikature Muhameda u Danskoj. Mislim da smo na početku prikazali lik o čijem životu nismo ništa znali, ja prvi´, priznaje. `Prije nego se narugamo nekom liku, treba ga bolje upoznati. Koliko puno znamo o Isusovom životu, toliko malo znamo o Muhamedu´.
Charb od studenog 2011. i objavljivanja posebnog broja pod nazivom `Charia Hebdo´ s Muhamedovim karikaturama, živi pod policijskom zaštitom.  (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook