Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Francuski satirički tjednik čija je zgrada napadnuta molotovljevim koktelom nakon što je tiskao karikaturu proroka Muhameda ponovno je objavila spornu karikaturu zajedno s drugima u dodatku koji se distribuira s jednim od vodećih francuskih listova.


Tjednik Charlie Hebdo branio je ‘slobodu zadirkivanja’ na četiri stranice dodatka ljevičarskom dnevniku Liberation dan nakon što je u napadu zapaljeno sjedište Charlie Hobdoa u Parizu.

Nitko nije preuzeo odgovornost za napad koji se dogodio nekoliko sati prije no što je u prodaju izašlo izdanje Charlie Hebdoa s karikaturama Muhameda na naslovnici koji izgovara u oblačiću teksta ‘100 udaraca šibom ako ne umreš od smijeha’.

Tjednik, poznat po bespoštednom odnosu spram političkog i vjerskog establishmenta, izašao je pod nazivom ‘Charlia Hebdo’, referirajući se na muslimanski šerijatski zakon, i naveo je da je gost urednik ovotjednog broja Muhamed.

Iako su organizacije muslimana u Francuskoj kritizirale rad Charlie Hebdoa također su osudile i bombaški napad. (Hina)

Vezani članci Koronavirus, Francuska Negdje i na otvorenom: Obavezne maske na božićnim sajmovima, ulazak na skijališta samo uz COVID potvrdu 15-godišnjak u Oxfordu upucao 3, a ranio 6 osoba - 8 Stravičan video: Masovni ubojica mami učenike da mu izađu pred nišan, jedna riječ ga je odala i tad je nastao kaos

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju