Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Branili slobodu zadirkivanja

Napadnuti francuski list ponovno tiskao karikature Muhameda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Francuski satirički tjednik čija je zgrada napadnuta molotovljevim koktelom nakon što je tiskao karikaturu proroka Muhameda ponovno je objavila spornu karikaturu zajedno s drugima u dodatku koji se distribuira s jednim od vodećih francuskih listova.

Tjednik Charlie Hebdo branio je ‘slobodu zadirkivanja’ na četiri stranice dodatka ljevičarskom dnevniku Liberation dan nakon što je u napadu zapaljeno sjedište Charlie Hobdoa u Parizu.

Nitko nije preuzeo odgovornost za napad koji se dogodio nekoliko sati prije no što je u prodaju izašlo izdanje Charlie Hebdoa s karikaturama Muhameda na naslovnici koji izgovara u oblačiću teksta ‘100 udaraca šibom ako ne umreš od smijeha’.

Tjednik, poznat po bespoštednom odnosu spram političkog i vjerskog establishmenta, izašao je pod nazivom ‘Charlia Hebdo’, referirajući se na muslimanski šerijatski zakon, i naveo je da je gost urednik ovotjednog broja Muhamed.

Iako su organizacije muslimana u Francuskoj kritizirale rad Charlie Hebdoa također su osudile i bombaški napad. (Hina)

Pročitajte i ovo Izraelske rakete pogodile lokaciju u Iranu Iz minute u minutu Šef NATO-a oglasio se o ratu na Bliskom istoku; Iranski ministar: "Izraelski dronovi nisu prouzročili štetu..." Napad u Francuskoj Uhićen je FOTO/VIDEO Napad nožem u školi u Francuskoj: Bivši učenik ubio profesora i vikao "Allahu Akbar"!

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene