Više od 50 osoba poginulo je u petak ujutro po lokalnom vremenu kada je vlak s više stotin putnika sletio s tračnica u tunelu na istoku Tajvana.


Više od 150 osoba prebačeno je u bolnice, a još ih je zarobljeno u smrskanim vagonima. Prema riječima spasioca, mnogi putnici u vlaku nisu pokazivali znakove života. Po podacima ministarstva prometa, do petka popodne potvrđena je smrt 51 osobe uključujući 33-godišnjeg strojovođu i 6-godišnju djevojčicu. 40 preminulih osoba još čeka identifikaciju.

Vezani članci Nezgoda Kamion se u trenu pretvorio u smrtonosno oružje, vozaču iza njega život je projurio pred očima Pogled s pruge U naletu vlaka nedaleko od Unešića ozlijeđen muškarac, prevezen u šibensku bolnicu

Teška željeznička nesreća dogodila se dan uoči blagdanskog vikenda, kada mnogi putuju na obiteljska okupljanja.

Vlak je putovao prema gradu Taitungu na jugu zemlje. Prema izvještajima, s tračnica je sletio u tunelu sjeverno od grada Hualiena, pri čemu je veći dio vagona udario u oplatu tunela. Do nekih vagona spasioci jedva mogu prići, a strahuje se da u njima ima još veći broj putnika, prenosi Guardian

Prve sumnje o uzroku ove teške nesreće govore da ophodarski kamion nije bio propisno parkiran te je u kobnom trenutku otklizao na prugu. Većina poginulih nalazila se u zadnja dva vagona.