Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strašna nesreća na Tajvanu

VIDEO Vlak usred tunela sletio s tračnica: Poginulo više od 50 ljudi, deseci su još zarobljeni u uništenim vagonima

Više od 50 osoba poginulo je u petak ujutro po lokalnom vremenu kada je vlak s više stotin putnika sletio s tračnica u tunelu na istoku Tajvana.

Više od 150 osoba prebačeno je u bolnice, a još ih je zarobljeno u smrskanim vagonima. Prema riječima spasioca, mnogi putnici u vlaku nisu pokazivali znakove života. Po podacima ministarstva prometa, do petka popodne potvrđena je smrt 51 osobe uključujući 33-godišnjeg strojovođu i 6-godišnju djevojčicu. 40 preminulih osoba još čeka identifikaciju.

Pročitajte i ovo Ryanaira zrakoplov Drama u zračnoj luci Tragična smrt na nebu: Putnik preminuo od na letu Ryanaira, s njim bila i trudna supruga Slika nije dostupna ČEKA SE OBDUKCIJA Poginuo u naletu vlaka u Vinkovcima: 30-godišnjak hodao kolosijekom

Teška željeznička nesreća dogodila se dan uoči blagdanskog vikenda, kada mnogi putuju na obiteljska okupljanja.

Vlak je putovao prema gradu Taitungu na jugu zemlje. Prema izvještajima, s tračnica je sletio u tunelu sjeverno od grada Hualiena, pri čemu je veći dio vagona udario u oplatu tunela. Do nekih vagona spasioci jedva mogu prići, a strahuje se da u njima ima još veći broj putnika, prenosi Guardian

Prve sumnje o uzroku ove teške nesreće govore da ophodarski kamion nije bio propisno parkiran te je u kobnom trenutku otklizao na prugu. Većina poginulih nalazila se u zadnja dva vagona. 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene