Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Na psihijatrijskom odjelu Specijalne bolnice u Kragujevcu pacijent je ubio drugog pacijenta udarcem stolicom.


63-godišnji pacijent na liječenju u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici u Kragujevcu do smrti je pretukao drugog pacijenta stolicom. Navodno mu je ovaj dugovao novac, a obojica su se liječila od shizofrenije u Ustanovi za smještaj odraslih osoba "Male pčelice". Prema dijagnozi psihijatara, 63-godišnjak je opasan za okolinu, no u vrijeme zločina bio je pod terapijom i nije pokazivao znakove agresije.

Stravičan zločin dogodio se u petak, 30. prosinca, između 15 i 16 sati. "Stanar doma T. N. (63) teškom stolicom od punog drveta udario je po glavi mlađeg štićenika B. R. dok je on ležao u svojoj sobi u krevetu, odmarajući se nakon ručka. Udario ga je stolicom ravno u sljepoočnicu, pa je B. R. brzo podlegao ozljedama", doznaje Informer.

Ilustracija Vojnika prebili do smrti: Stravičan zločin zbog vulgarne viralne snimke

Zaposlenici su primijetili da nešto nije u redu kada su na kamerama videonadzora primijetili T. N. kako nekoliko puta ulazi i izlazi iz sobe u kojoj je spavao B. R., ali kamere ne pokrivaju unutrašnjost prostorija. No zaposlenici su se zabrinuli kada je T. N. sjeo na stolicu u hodniku ispred sobe, što je bilo neobično. Otrčali su u sobu i zatekli strašan prizor. Pokušali su mu pružiti prvu pomoć, no nije mu bilo spasa.

Ubojica je nakon zločina bio potpuno miran i nije pružao otpor bolničarima.

Slika nije dostupna UZNEMIRUJUĆI VIDEO Gol visio s nadvožnjaka pa pao: Ljudi na stanici samo promatrali

Resorno srpsko ministarstvo objavilo je da će nakon završetka istrage procijeniti je li bilo propusta u radu ustanove. 63-godišnjem T. N. određen je 48-satni pritvor, a tijelo preminulog poslano je na obdukciju, potvrdila je zamjenica tužitelja Vesna Perović.

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju