Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U civiliziranoj zemlji

Strava: 'Životinje u ZOO-u premlaćuju do smrti!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Caroline Ryding od muke je dala otkaz u zoološkom vrtu u švedskom gradu Norrköpingu jer više nije mogla gledati svakodnevno zlostavljanje životinja.

Nekadašnja zaposlenica zoološkog vrta u švedskom gradu Norrköpingu ispričala je zastrašujuću priču o zlostavljanju životinja na njezinom bivšem radnom mjestu.

Pročitajte i ovo Majmuni iz zoološkog vrta Drama u Češkoj FOTO Opasni majmuni pobjegli iz zoološkog vrta i šetaju se gradom: ''Imaju jak ugriz, budite oprezni'' Zaštita kućnih ljubimaca - 1 Nova pravila Od danas drastične kazne za zlostavljanje životinja! Počinitelji će plaćati 10 puta više nego ranije

>> U zoološkom tigar dječaku odgrizao ruku!

Kako donosi The Local, Caroline Ryding je od muke dala otkaz još prošle godine, a tek je sada smogla snage opisati strahote koje je vidjela.

'Kozu i južnoameričkog mravojeda zatukli su bejzbolskom palicom. Nisu ih imali gdje držati, ali nisu imali novca da za to angažiraju veterinara. Vlasnici su nam naredili da šutimo, s obzirom da je sve što su učinili protuzakonito', kaže Caroline.

Ostale životinje nisu dobivale hranu vikendom, nerijetko bi ostale i bez vode. Caroline tvrdi da je i jedno mladunče lava uginulo od gladi.

Prigovora na tretman životinja u istom ZOO-u bilo je i prije. Bivši su radnici, primjerice, spominjali ženku majmuna koja je preminula nakon spontanog pobačaja. Za smrt su krivili vlasnike jer nisu na vrijeme pozvali veterinara.

Inspekcija je ondje ordinirala u nekoliko navrata, no nekim čudom nikada nisu uspjeli naći nepravilnosti.

Glasnogovornik ZOO-a nije imao komentara. Posjetitelji u zoološkom vrtu, inače, mogu vidjeti više od 100 različitih životinjskih vrsta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene