Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Australska policija je u petak priopćila da je osmero djece ubijeno a jedna žena ranjena u sjevernom australskom gradu Cairnsu, a australski mediji su izvijestili da su žrtve izbodene.


Osmero djece je ubijeno, a majka sedmero njih ozlijeđena u sjevernom australskom gradu Cairnsu, priopćila je policija u petak, a neki mediji su izvijestili da su žrtve izbodene.

Vezani članci Prosvjedi protiv restriktivnih mjera u Australiji - 3 Okreću se suživotu s virusom, ali ne misle odustati: "Lockdown će trajati sve dok se ne cijepi 70 posto ljudi" Prosvjed i uhićenja u Melburneu - 5 Veliki prosvjedi protiv mjera u Australiji: Policija u dva grada uhitila više stotina ljudi

Australija je povećala oprez nakon talačke krize u jednom kafiću u Sydneyu u utorak u kojoj su ubijene tri osobe uključujući otmičara.

Policija u Queenslandu je u priopćenju rekla da je ušla u kuću u predgrađu Cairnsa nešto prije podneva nakon što je obaviještena da se u zgradi nalazi žena s teškim ozljedama. Tamo su prilikom pregleda lokacije našli tijela djece starosti od 18 mjeseci do 15 godina.

Detektiv Bruno Asnicar rekao je da policija vjeruje da je ozlijeđena žena majka sedmero od osmero ubijene djece te da zasad nitko nije službeno osumnjičen za taj zločin.

'To je grozno upozorenje. Moramo izvući pouku iz ove drame'

Ozlijeđena žena (34) je na liječenju i pomaže u istrazi, rekla je policija. Službena identifikacija mrtve djece još nije provedena.

Premijer Tony Abbott nazvao je događaje u Cairnsu "srceparajućima" i rekao je da su ovo "dani iskušenja" za Australiju.

'To je neopisiv zločin. Noćas će biti suza i molitvi diljem naše zemlje za tu djecu', kazao je.

Tragedija u Sydneyu nije povezana s događajima u Cairnsu, navode agencije.

'Nema razloga za zabrinutost ... Situacija je pod kontrolom', rekao je Asnicar. Dodao je da iz Brisbanea stižu policijski stručnjaci koji će pomoći u istrazi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook