Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pretraga još traje

Strava na zaleđenom jezeru: Djeca u igri propala kroz pukotinu, troje mrtvih

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Trojica dječaka, u dobi od osam, 10 i 11 godina, preminula su nakon što su propala kroz površinu zaleđenog jezera u britanskom gradu Solihullu.

Stravična tragedija pogodila je Veliku Britaniju nakon nesreće na jezeru u parku Babbs Mill u gradu Solihullu. Zaleđena površina jezera pukla je dok su se djeca igrala te su propala u vodu. 

Četvero djece prebačeno je u bolnicu u kritičnom stanju nakon što je izvučeno iz ledene vode nešto poslije 14:30 u nedjelju, no troje od njih je preminulo. Četvrti dječak u dobi od šest godina bori se za život, potvrdila je policija.

Spasioci još uvijek pretražuju jezero kako bi vidjeli ima li još žrtava jer nije sigurno koliko je točno djece bilo na ledu, izvijestila je policija West Midlandsa. Prema informacijama, prijavljeno je kako je u vodu upalo šestero djece.

Pročitajte i ovo Bolnica u Belfastu slučajevi u velikoj britaniji Širi se infekcija: Prijavljena još jedna smrt djeteta povezana s bakterijskom zarazom

Dvoje djece igralo se na ledu kada je ispod njih došlo do pucanja, pričaju svjedoci. Njihovi prijatelji potrčali su im u pomoć, no i sami su upali u vodu, rekli su svjedoci, koji su im užasnuto vikali "Nije sigurno!" Spasioci su razbijali led na površini jezera, a prvi na mjestu događaja plivali su u vodi kako bi spasili najbliže dijete.

Pročitajte i ovo Starac u hodniku bolnice, Ilustracija DUGA LISTA ČEKANJA Beskrajna tuga! Na hodniku bolnice 11 sati čekao krevet pa preminuo: ''Kateter mu je bio zaglavljen. Gdje je dostojanstvo?''

"U ovakvim uvjetima ne brinuti za vlastitu sigurnost i samo krenuti toj djeci je herojski", kazao je predstavnik hitnih službi i dodao da jedan policajac ima hipotermiju, ali očekuje se da će se potpuno oporaviti.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene