Veliki požar u rafineriji plina u Philadelphiji uzrokovao je nekoliko snažnih eksplozija, javila je u petak NBC Philadelphia.


Ogromna vatrena kugla osvijetlila je nebo u južnoj Philadelphiji u ranim jutarnjim satima u petak.

Vezani članci Eksplozija u Stenjevečkoj ulici Eksplozija u Zagrebu: Jedna osoba ozlijeđena, oštećeno više automobila Dvoje ljudi poginulo u eksploziji plina u Rusiji - 2 VIDEO Eksplozija u Rusiji: Dvoje poginulih, nekoliko osoba još uvijek pod ruševinama

Lokacija velikog požara je nedaleko od gradskog sportskog kompleksa. Dužnosnici u Philadelphiji potvrdili su da je došlo do velikog požara u Philadelphia Energy Solutions, velikom prerađivačkom kompleksu starom 150 godina.

Mediji javljaju da se iz lokalne rafinerije nafte i plina začula strašna eksplozija koja je uznemirila građane.

Prvi podaci govore da je do eksplozije došlo u 4:40 po lokalnom vremenu, piše Fox. Rafinerija, prema pisanju lokalnih medija, ima vlastitu vatrogasnu postrojbu.

Kuće sve do South Jerseyja protresene su u seriji eksplozija koje je uzrokovao požar, koji je počeo nešto nakon 4 sata po lokalnom vremenu.

Od siline eksplozije padale slike sa zidova

Neki stanovnici Philadelphije rekli su da su im od eksplozija padale slike sa zidova.

Požar se nije proširio dalje od rafinerije, kazali su vatrogasci oko 6 ujutro po lokalnom vremenu.

"Vidio sam kako je cijelo nebo postalo žuto. Došao sam na drugu stranu ulice i čuo snažnu eksploziju. Nekoliko njih. Bilo je strašno, prestrašio sam se i otišao", kazao je jedan od očevidaca.

"Izgledalo je kao da sunce izlazi prerano, masivna žuta kugla koja je osvijetlila nebo", dodao je drugi.

Trenutno nema informacija o eventualnim žrtvama ili ozlijeđenim osobama.

Uzrok požara za sada je nepoznat. To je drugi požar u rafineriji u ovom mjesecu, nakon požara 10. lipnja u kojem nisu prijavljene ozlijeđene osobe.

Kompleks dnevno proizvodi 335.000 barela sirove nafte i time su najveći kompleks za preradu nafte na američkom istoku.

Više informacija trebalo bi biti poznato uskoro...