Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nakon oslobađanja četvrti Abu Salim

Strava u Tripoliju: Pronašli leševe napuštenih pacijenata u bolnici i masovnu grobnicu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon žestokih borbi kojima je oslobođena četvrt Abu Salim u Tripoliju fotoreporteri stranih agencija naišli su na prizore užasa u tamošnjoj bolnici.

Više od 200 leševa u raspadajućem stanju ostavljeno je u spomenutoj bolnici. BBC prenosi kako se radi o leševima djece, žena i muškaraca. Liječnici i medicinske sestre bolnicu su napustili čim su izbili sukobi između pobunjenika i Gadafijevih snaga u toj četvrti.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Žele ih natrag Libijski pobunjenici traže od Alžira da izruči Gadafijevu obitelj Slika nije dostupna U tijeku 'čišćenje terena' Zračna luka Tripoli u rukama pobunjenika

Libijski pobunjenici četvrt su oslobodili od režimskih snaga, a u bolnici su otkriveni brojni leševi. Agencija Reuters prenosi kako se vjeruje da su to žrtve koje su likvidirali Gadafijevi vojnici i lojalisti.

Tijela 53 osobe pronađena su i u jednom spaljenom skladištu u libijskom glavnom gradu nakon što su vjerojatno smaknute ranije ovog tjedna, javio je Sky News.

'To je prizor masovnog ubojstva', rekao je dopisnik britanske TV postaje koji je izvještavao o viđenom. Naveo je i izjave svjedoka koji su rekli da je 150 osoba ubijeno na tom mjestu 23. i 24. kolovoza kad su se protivnici Gadafijeva režima borili za preuzimanje vlasti nad Tripolijem. Lokalni stanovnik rekao je za Sky News da su žrtve većinom civili te da su ih ubile Gadafijeve snage.

Upozoravamo da su fotografije veoma uznemirujuće.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene