Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Njemačka zrakoplovna tvrtka Lufthansa objavila je u ponedjeljak da otkazuje 3.800 letova, od srijede do petka, zbog trodnevnog štrajka pilota uslijed pregovora o plaćama.


Zbog štrajka koji je najavio sindikat pilota Cockpit Lufthansa, Lufthansa Cargo i Germawings u srijedu, četvrtak i petak otkazat će oko 3.800 letova, navodi Lufthansa u priopćenju.

Vezani članci Mig 21, ilustracija Zagrepčane uznemirila snažna detonacija: "Mislio sam da je potres" Slika nije dostupna Lufthansini piloti u štrajku, kompanija ne popušta

Ti otkazani letovi odnose se na ukupno 425.000 putnika, precizirala je tvrtka i dodala da će tih dana samo 500 letova ostati na programu.

Piloti podružnica Swiss, Austrian Airlines, Eurowings, Lufthansa City Line i Air Dolomiti, kao i Brussels Airlines, čijih 45 posto posjeduje Lufthansa, nisu zahvaćeni tim štrajkom i Lufthansa predviđa da će gdje bude moguće, najveći zrakoplovi letjeti na svojim linijama kako bi prevezli što veći broj putnika prema i iz Njemačke.

'Vežite se, polijećemo': Pogledajte video, činit će vam se da ste u kokpitu

Cockpit, koji ima 9.000 članova u svim tim zrakoplovnim tvrtkama, pozvao je pitote Lufthanse da od srijede u 00,00 do petka u 23,59 prekinu rad i zahtijevaju povišenje plaća i bolje uvjete na završetku radnog vijeka.

Sindikat očekuje "jako" sudjelovanje, rekao je u petak jedan od glasnogovornika, koji nije želio precizirati broj članova organizacije među oko 5.000 pilota zaposlenih u Lufthansi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook