Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pregovori oko plaća

Štrajk pilota: Otkazano 3800 letova!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemačka zrakoplovna tvrtka Lufthansa objavila je u ponedjeljak da otkazuje 3.800 letova, od srijede do petka, zbog trodnevnog štrajka pilota uslijed pregovora o plaćama.

Zbog štrajka koji je najavio sindikat pilota Cockpit Lufthansa, Lufthansa Cargo i Germawings u srijedu, četvrtak i petak otkazat će oko 3.800 letova, navodi Lufthansa u priopćenju.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna pogođeno više od 130.000 putnika Kaos u zračnim lukama: Veliki štrajk pilota u Europi, otkazano čak 13 hrvatskih letova Slika nije dostupna Štrajk osoblja Otkazani letovi Lufthanse, putnici spavaju na improviziranim krevetima

Ti otkazani letovi odnose se na ukupno 425.000 putnika, precizirala je tvrtka i dodala da će tih dana samo 500 letova ostati na programu.

Piloti podružnica Swiss, Austrian Airlines, Eurowings, Lufthansa City Line i Air Dolomiti, kao i Brussels Airlines, čijih 45 posto posjeduje Lufthansa, nisu zahvaćeni tim štrajkom i Lufthansa predviđa da će gdje bude moguće, najveći zrakoplovi letjeti na svojim linijama kako bi prevezli što veći broj putnika prema i iz Njemačke.

'Vežite se, polijećemo': Pogledajte video, činit će vam se da ste u kokpitu

Cockpit, koji ima 9.000 članova u svim tim zrakoplovnim tvrtkama, pozvao je pitote Lufthanse da od srijede u 00,00 do petka u 23,59 prekinu rad i zahtijevaju povišenje plaća i bolje uvjete na završetku radnog vijeka.

Sindikat očekuje "jako" sudjelovanje, rekao je u petak jedan od glasnogovornika, koji nije želio precizirati broj članova organizacije među oko 5.000 pilota zaposlenih u Lufthansi. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene