Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ZBOG KVARA NA MREŽI

Kraj drame na Kosovu: Spašeno svih sto rudara koji su bili zarobljeni 700 metara ispod zemlje

Rudnik, ilustracija (Foto: AFP)
Rudnik, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp
Stotinu rudara u rudniku "Stari trg" u blizini Kosovske Mitrovice bilo je zarobljeno na 700 metara dubine poslije kvara električne mreže, javljaju prištinski mediji. Akcija spašavanja uspješno ih je neozlijeđene izvukla na površinu.

Svi rudari koji su bili zarobljeni u rudniku 700 metara pod zemljom spašeni su nakon što je otklonjen kvar zbog kojeg je nestala električna energija. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Novi izazovi Kosovo izbacuje srpski dinar iz prometa, Vučić kaže da je to pokušaj progona srpskog naroda s Kosova Xhelal Svecla Sudionici su identificirani Kosovski ministar unutarnjih poslova priziva podnošenje tužbe protiv napadača u Banjskoj: "Ta skupina bavila se kriminalnom djelatnošću i ranije"

"Radnici su u dobrom stanju. To su iskusni radnici", rekle su nadležne službe. 

Neposredna reakcije institucija i policije rezultirala je brzim spašavanjem radnika. Odmah nakon što je otklonjen strujni kvar, radnici su polako počeli izlaziti van. 

Drama pod zemljom

"Oko stotinu rudara nalazi se na osmoj, devetoj i desetoj razini. Stručnjaci se trude da, makar privremeno, osposobe električne instalacije kako bi izvukli rudare iz jame", kazao je Sadiku za vrijeme akcije spašavanja. 

Ekipe spasilaca bile su u stalnom kontaktu s rudarima. Rudari nisu bili životno ugroženi jer rudnik ima prirodnu ventilaciju, piše RTS.

Lokalni mediji javljaju da povrijeđenih nema, a do problema u rudniku je došlo nakon što je eksplodirao transformator. Rudnik "Stari trg" je dio tvrtke "Kombinat Trepča".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene