Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravo na odijevanje

Stotine žena prosvjedovalo zbog mini suknje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna je žena zbog mini suknje napadnuta, zbog čega je njih 200 izašlo na ulice.

Stotine žena izašle su na ulice kenijskog glavnog grada kako bi obranile svoje pravo odijevanje po izboru. Prosvjedi su se aktivirali nakon što je prošlog tjedna jedna žena na ulici bila napadnuta, skinuta i pretučena jer je nosila mini suknju.

Pročitajte i ovo Policija U policiji je Strašne scene u Splitu: Šakama izudarao dvije žene na terasi kafića, hvatali ga prolaznici Ilustracija Slučaj iz Kenije Higijenski uložak razotkrio horor kojem su izložene radnice: ''Odmah se sve skidajte!''

Ženu je napalo nekoliko desetaka muškaraca na autobusnoj stanici. Okružili su je, strgnuli odjeću s nje i prisilili je na tlo. Rekli su kako je neprikladno odjevena te 'da ih dovodi u iskušenje'.

Pojavio se i video spomenutog incidenta u kojem se čuje kako muškarci ženu nazivaju 'Jezabel' dok je u suzama dozivala upomoć.

VIDEO Snimio ženu kako ga vara - Pogledajte što joj je učinio!

Zato se pojavila inicijativa kojom se žene poziva na obranu prava na odijevanje po želji. 'Bez obzira ne to nose li bui-bui ili mini suknju, neka se naše žene osjećaju sigurno', rekla je jedna od organizatorica prosvjeda Kilimani Mums.

Kako javlja kenijski Ghetto Radio, dvjestotinjak žena dočekalo su muškarci koji su im rekli kako će 'nastaviti skidati žene koje će se oskudno oblačiti', javlja Guardian.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene