Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Policija upotrijebila suzavac

Vlada proglasila izvanredno stanje: Stotine Sudanaca peti dan prosvjeduje protiv vladavine predsjednika

Omar al-Bashir (Foto: AFP)
Omar al-Bashir (Foto: AFP) Foto: Afp
Sudanska policija upotrijebila je suzavac na stotinama prosvjednika koji su u nedjelju nakon nogometne utakmice blokirali cestu u prijestolnici Khartumu, prosvjedujući protiv vladavine predsjednika Omara al-Bashira.

Prosvjednici su se pored velikog broja pripadnika snaga sigurnosti okupili u Omdurmanu, gradiću s druge strane Nila od Khartouma, uzvikujući "narod želi pad režima" i "sloboda!".

Pročitajte i ovo Nastavak prosvjeda poljoprivrednika Nezadovoljni europskom politikom Prosvjednici blokirali centar Bruxellesa: Europski birokrati gnjev poljoprivrednika mogu vidjeti, čuti, ali i namirisati Prosvjed oporbe u Zagrebu - 7 Prosvjedi uoči izbora FOTO/VIDEO Lijeva oporba na ulicama pet hrvatskih gradova: ''Izgubili smo 30 godina, nemojmo izgubiti i ove četiri pred nama''

Sudanci već pet dana prosvjeduju diljem države zbog rasta cijena, nestašice osnovnih potrepština i gotovinske krize. Prosvjednici napadaju urede Bashirove stranke i pozivaju na kraj njegove 29 godina duge vladavine.

Nemiri su se počeli širiti u srijedu, policija je prosvjednike tjerala suzavcem, a vlada je proglasila izvanredno stanje i u nekoliko pokrajina uvela policijski sat.

Vladini dužnosnici za prosvjede optužuju "infiltratore". Svjedoci i dužnosnici govore o najmanje 12 mrtvih, no pravu brojku teško je utvrditi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene