Obavijesti Video Pretražite Navigacija
U dobi od 56 godina

"Iznenada je umro": Preminuo ruski liječnik koji je liječio Navaljnog nakon trovanja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ruski liječnik koji je liječio oporbenog čelnika Alekseja Navaljnog odmah nakon trovanja prošlog kolovoza, umro je u dobi od 56 godina.

Zamjenik glavnog liječnika za anesteziologiju i reanimaciju Sergej Maksimišin "iznenada je umro", izvijestila je njegova bolnica u sibirskom gradu Omsku. Maksimišin je radio u bolnici 28 godina.

Pročitajte i ovo Ruski portal; ilustracija - 3 Oglasila se Agencija za elektroničke medije Hibridna operacija zahvatila i Hrvatsku: "To je izrazito opasno, nameću ono što odgovara Rusiji" Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!"

U studenom je glavni liječnik u istoj bolnici Aleksandar Murahovski, koji je došao pod povećalo javnosti zbog liječenja Navaljnog, promoviran na mjesto regionalnog ministra zdravstva.

U to vrijeme Murahovski je samo potvrdio da Navaljni boluje od metaboličkog poremećaja, a ne od posljedica trovanja. Navaljni ga je optužio za krivotvorenje dijagnoze.

Navaljni se onesvijestio tijekom leta 20. kolovoza. Nakon slijetanja 44-godišnjak je prevezen u bolnicu u Omsku. Dva dana kasnije prebačen je u Berlin te je tjednima liječen u njemačkoj bolnici Charite.

Prema istraživanjima nekoliko laboratorija, otrovan je bojnim otrovom novičokom. Rusija, s druge strane, tvrdi da nije mogla dokazati da je Navaljni otrovan te da stoga nije pokrenula istragu.

Navaljni je uhićen pri povratku u Moskvu te je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora ranije ovaj tjedan za navodno kršenje uvjetne kazne u prethodnom kaznenom slučaju za prijevaru i pronevjeru sredstava iz 2014.

Navaljni se nije mogao pridržavati odredbi uvjetne kazne jer je u Berlinu bio u komi, no kad mu je izricao zatvorsku kaznu, ruski sudac ustvrdio je da se zakoni odnose na sve okolnosti jednako.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene