Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Slijepa bugarska proročica Baba Vanga, za koju mnogi tvrde da je predvidjela teroristički napad 11. rujna, jačanje Islamske države i Brexit, također je predvidjela dva događaja za 2018. godinu.


Baba Vanga, koja je preminula 1996. u dobi od 85 godina, poznata je među teoretičarima zavjere koji vjeruju da je predvidjela mnoge prirodne katastrofe i globalne događaje prije nego što su se oni dogodili, izvještava news.com.au.

Vezani članci Tornado u Kini VIDEO Razorni tornado u Kini napravio veliku štetu, u poplavama smrtno stradale 33 osobe Kinezi se i dalje bore s poplavama - 2 VIDEO Nestvarna snimka poplave među neboderima: U vodenom kaosu u Kini 25 ljudi poginulo, milijuni pogođeni posljedicama

Prije nego što je preminula, Vanga je ostavila predviđanja sve do 51. stoljeća kada će, vjerovala je, doći do kraja svijeta. Za sljedeću godinu predvidjela je dva važna događaja: prvi je da će Kina postati sljedeća svjetska "supersila", a drugi da će "novi oblik energije" biti otkriven na Veneri.

Bi li se njena predviđanja mogla ostvariti?

Kineska ekonomija posljednjih godina raste. Godine 1970. ta je država činila 4,1 posto svjetske ekonomije, a 2015. taj je broj porastao na 15,6 posto i od tada je nastavio rasti.

Ipak, ona je još uvijek manja od ekonomije SAD-a. Prije dvije godine ta je država činila 16,7 posto svjetske ekonomije, ali se očekuje da će taj broj do 2025. pasti na 14,9 posto.

Kada je u pitanju Venera, još uvijek nema planova za svemirske ekspedicije na taj planet. Međutim, Parker Solar Probe bit će lansiran sredinom sljedeće godine i istraživat će vanjsku koronu Sunca.

Iako neće sletjeti na Veneru, poslužit će se gravitacijom tog planeta kako bi došao do Sunca. Misija te letjelice je ustanoviti strukturu magnetskih polja u izvorima solarnih vjetrova, pratiti tok energije koja zagrijava plazmu oko Sunca te istraživati tu plazmu i njen utjecaj na solarne vjetrove.

Baba Vanga navodno je predvidjela napad na New York 11. rujna 2001. Navodno je rekla da će "dvije čelične ptice" napasti "američku braću".

"Američka braća će pasti nakon što ih napadnu dvije čelične ptice. Vukovi će u grmovima zavijati, a nevina krv će biti prolivena", navodno je rekla.