Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kina prva u svijetu

Što bi se moralo dogoditi da ovom prizoru svjedočimo i u Hrvatskoj?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je prva u svijetu po dužini željeznice za superbrze vlakove, a sada su otvorili prugu i u regiji gdje se temperature spuštaju i do -40 °C. Time žele revitalizirati industriju sjeveroistočnih regija.

Danas je u promet puštena superbrza željeznica na sjeveroistoku Kine kojoj je cilj revitalizirati industriju triju sjeveroistočnih regija. Superbrzi vlakovi nisu nikakva novost, no ovo je prva željeznica takve vrste u području s ekstremno niskim temperaturama, piše Reuters.

Pročitajte i ovo Vlak Nema ozlijeđenih Vlak iskočio iz tračnica: Obustavljen promet, putnici se prevoze autobusima Zapadni kolodvor 29,2 milijuna eura Privremeno se zatvara Zapadni kolodvor: Vlakovi će moći voziti do 120 km/h

>> VIDEO Bilo jednom davno: Vlak na mlazni pogon!

Vlakovi na ovoj željeznici mogu doseći brzinu i do 350 km/h i to na području na kojem se temperature spuštaju i do 40 °stupnjeva Celzijevih ispod ništice, a u promet su pušteni nakon dva mjeseca testiranja. Pruga je dugačka čak 921 kilometar, a u čast svečanog otvorenja s nje su u isto vrijeme krenula 5 superbrza vlaka.

Sada Kina ima sveukupno oko 8600 kilometara superbrze željeznice po čemu su prvi u svijetu, a cilj im je do 2015. godine izgraditi još 9400 kilometara pruge.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene